Τρίτη 28.06.2022

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με εκπροσώπους 35 φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την αποδρϊματοποίηση και την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φορέων παιδικής προστασίας

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 35 ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΪΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Συνάντηση με εκπροσώπους 35 φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την αποδρϊματοποίηση και την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των φορέων παιδικής προστασίας, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Εκ μέρους των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών συμμετείχαν ο κ. Στέργιος Σιφνιός Σιφώνιος (Δ/ντης Συνηγορίας “Παιδικών Χωριών SOS”), η κα. Σοφία – Μυρτώ Ξανθοπούλου (Σύμβουλος Συνηγορίας “Παιδικών Χωριών SOS”), ο κ. Παναγιώτης Χριστοδούλου (Γεν. Δ/ντης για του “Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού”) και η κα. Μαρία Χατζηνικολάκη (Δ/ντρια προγραμμάτων “Μαζί για το Παιδί”).

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη συνάντηση εκπροσώπησαν η κα Νάντια Γιαννακοπούλου, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ο κος. Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας και κα. Έλενα Αναστασίου, Δ/ντρια του πολιτικού γραφείου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Κατά την συζήτηση, οι εκπρόσωποι των φορέων, εξέφρασαν την ανάγκη ενός θεσμικού πλαισίου που να διασφαλίζει την ορθή λειτουργία των δομών παιδικής προστασίας, την ενίσχυση της αποϊδρυματοποίησης και την ολιστική μεταρρύθμιση της παιδικής προστασίας προς όφελος των παιδιών.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επισήμανε ότι η στήριξη της οικογένειας και των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά των οικογενειών και των παιδιών που βρίσκονται σε καθεστώς ευαλωτότητας και διαβεβαίωσε την στήριξη αλλά και την ανάληψη πρωτοβουλιών σε αυτήν την κατεύθυνση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ