Δευτέρα 02.10.2023

Σύλληψη αξιωματικού της αστυνομίας και ιδιώτη για εκβίαση και κατοχή ναρκωτικών

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματιών σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά, ώστε να μην προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους

xeiropedes
Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας κατηγορούμενος για δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ιδιώτης επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι διοικητής αστυνομικού τμήματος στη Ζάκυνθο. Ο αξιωματικός δεν συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αλλά γιατί, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, συμμετείχε στο κανόνισμα των υποθέσεων, το οποίο επίσης θεωρείται αδίκημα.

Προηγήθηκε καταγγελία επιχειρηματιών που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί, σύμφωνα με την οποία ο αξιωματικός έχοντας ρόλο Διοικητή Υπηρεσίας, απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά, ώστε να μην προβαίνει σε συνεχείς ελέγχους στα καταστήματά τους και να μη βεβαιώνονται σχετικές παραβάσεις, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και αδιάλειπτη λειτουργία τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο αξιωματικός συνεργαζόταν με τον ιδιώτη επιχειρηματία και ενεργούσε κατ’ εντολή του στοχευμένους ελέγχους στα καταστήματα άλλων επιχειρηματιών του νησιού, ενώ επιπλέον ο ιδιώτης προέβαινε και σε εκβιασμούς σε βάρος τους, μέσω τρίτων ατόμων.

Από την επακόλουθη προανακριτική έρευνα, μέσω της συλλογής των απαραίτητων στοιχείων και με την εφαρμογή ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακριβώθηκε η πλειονότητα των καταγγελλομένων, ενώ διαπιστώθηκε και η λήψη μέτρων προστασίας και αντιπαρακολούθησης από τον Αξιωματικό.

Σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο νησί συνελήφθη ο αξιωματικός μετά από συνάντηση που είχε με καταγγέλλοντα καθώς και ο ιδιώτης επιχειρηματίας, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κλείσιμο

το χρηματικό ποσό των 4.150 ευρώ,

3 κινητά τηλέφωνα,

ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 16,7 γραμμαρίων και

απόκομμα σελίδας ημερολογίου με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ