Δευτέρα 04.12.2023

Συλλαλητήριο για την Υγεία – Στάση εργασίας στις 12.00 το μεσημέρι

Στάσεις εργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κήρυξαν σήμερα Πέμπτη 2/11, από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και το τέλος του ωραρίου, Εργατικό Κέντρο Χίου και Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, για να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στην παν-αιγαιακή κινητοποίηση για την υγεία.

«Η κατάσταση στον τομέα της υγείας των νησιών είναι απαράδεκτη. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, σε συνέχεια των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, βάζει στο «ζύγι» των αναγκών του κεφαλαίου τις ανάγκες μας και καταδικάζει τους νησιώτες σε επικίνδυνες ελλείψεις. Δεν πάει άλλο!», αναφέρουν στο κοινό κάλεσμα τους 20 τουλάχιστον φορείς και σωματεία του νησιού που καλούν στις 12.30 μ.μ. σήμερα Πέμπτη σε συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου.

«Το ένα και μοναδικό νοσοκομείο της Χίου σήμερα καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε 52 χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, καθώς και σε 3 χιλιάδες περίπου φοιτητές, ένστολους και μετανάστες- πρόσφυγες.

Το ΕΚΑΒ στη Χίο αδυνατεί να καλύψει ικανοποιητικά τις βάρδιες και τις ανάγκες σε όλο το νησί. Ο κίνδυνος να μην υπάρχει πλήρωμα για δεύτερο ασθενοφόρο και στην πρωινή βάρδια παραμένει ορατός.

Οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την «επάρκεια» της λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ οι εργαζόμενοι σε όλα τα τμήματα και τις κλινικές μετακινούνται από κλινική σε κλινική για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες.

Παραμένουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες όπως: ενδοκρινολόγου, παιδοψυχιάτρου, παιδοχειρουργού, δεύτερου νευρολόγου, ογκολόγου, αιματολόγου, ακτινολόγων, καθώς και ψυχιάτρων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σωματείων και φορέων.

Συμμετοχή στη συγκέντρωση έχουν δηλώσει επίσης οι:

 1. ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
 2. Εργατικό Κέντρο Χίου
 3. Σύλλογος Εμπόρων Χίου
 4. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνιών και Εμπόρων Χίου
 5. Σύλλογος Λογιστών Χίου
 6. Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείο Χίου
 7. Σύλλογος ΟΤΑ Χίου
 8. ΕΛΜΕ Χίου
 9. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου «Αδαμάντιος Κοραής»
 10. Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Χίου
 11. Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου
 12. Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Νομού Χίου
 13. Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Χίου
 14. Σύλλογος Γυναικών Χίου
 15. Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βόρειου Αιγαίου
 16. Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου
 17. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και οι Τοπικές Κοινότητες
 18. Καρδαμύλων,
 19. Πυτιούς,
 20. Λαγκάδας
 21. Συκιάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ