Τετάρτη 22.03.2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έγινε ένα λάθος με τα «κλειδιά» των γραμμών λέει ο σταθμάρχης που συνελήφθη

ΦΩΤΟ ΙΝΤΙΜΕ

Το σενάριο ότι λειτουργούσε μόνο μία από τις δύο γραμμές στο σημείο που έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έρχεται να καταρρίψει με την ομολογία του ο σταθμάρχης Λάρισας, όπως αποκαλύπτει το LiveNews.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο σταθμάρχης Λάρισας στην κατάθεσή του λέει, ότι ήταν ανοιχτές και οι δύο γραμμές.
Διευκρίνισε ότι την κρίσιμη ώρα, «εγώ προσπαθούσα να παρκάρω ένα άλλο τοπικό τρένο. Άλλαξα τα κλειδιά των γραμμών και μετά δεν τα επανέφερα στη θέση τους. Έγινε εκεί ένα λάθος με τα κλειδιά των γραμμών και έβαλα το τρένο που αναχώρησε από τη Λάρισα χωρίς να το αντιληφθώ, στη γραμμή που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία ενώ έπρεπε να το βάλω στην άλλη γραμμή, εκείνη που ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία από την Κατερίνη».

 

Με απλά λόγια, ο σταθμάρχης φέρεται να υποστηρίζει ότι έκανε ένα λάθος λόγω της ενασχόλησής του με την τοποθέτηση ενός άλλου, τοπικού συρμού.

Ένα λάθος, που σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, έχει στοιχίσει τις ζωές σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε συνάδελφός του, στην Τατιάνα Στεφανίδου, ο σταθμάρχης στην αρχή δεν κατάλαβε τι έκανε. «Το έβαλα κανονικά το τρένο» φέρεται να είπε αρχικά. Μετά, σύμφωνα με τον ίδιο, κατάλαβε το λάθος του.

Πηγή: newsIT.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ