Δευτέρα 23.05.2022

Στον Άραξο οι «τίγρεις» του ΝΑΤΟ – Εκνευρισμός στην Τουρκία για την αποβολή της

Επί 12 ημέρες η αεροπορική καρδιά του ΝΑΤΟ θα χτυπάει στον Άραξο, με την Τουρκία να είναι απούσα και απομονωμένη.

   του Χρήστου Μαζανίτη

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και το μπαράζ υπερπτήσεων έφεραν τον αποκλεισμό της από την κορυφαία αεροπορική άσκηση των “Τίγρεων” του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Όλοι βρίσκονται στον Άραξο, πλην της αποκλεισμένης και στιγματισμένης με τον χαρακτηρισμό του «ταραξία της περιοχής» Τουρκία.

Από τη Δευτέρα 9 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, διεξάγεται, στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΝΑΤΟ Tiger Meet 2022».

ΝΑΤΟ Tiger Meet 2022

Σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει υψηλής ποιότητας επιχειρησιακή εκπαίδευση υπό το πνεύμα «Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις» βελτιώνοντας τις δεξιότητες και τη συνεργασία των μελών στη διεξαγωγή σύνθετων επιχειρήσεων.

Η Άσκηση θα διεξαχθεί απ’ άκρη σ’ άκρη στο Αιγαίο, σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη Χώρα μας καθώς και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ισπανία, την Ιταλία, και την Τσεχία.

ΝΑΤΟ Tiger Meet 2022

Επίσης συμμετέχουν η Αυστρία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Πορτογαλία και η Πολωνία με παρατηρητές, προσωπικό και μέσα, καθώς και δυνάμεις του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

ΝΑΤΟ Tiger Meet 2022

Πηγή: enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ