Δευτέρα 14.06.2021

Στο Netflix η ταινία «Πιστέψτε με: Η Απαγωγή της Λίζα ΜακΒέι» – Η αληθινή ιστορία της έφηβης που βιάστηκε από serial killer

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της 17χρονης Λίζα ΜακΒέι η οποία απήχθη το 1984 και βιάστηκε για 26 ώρες από τον δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος είχε ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 10 γυναίκες

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία του 2018, «Πιστέψτε με», μεταφέρεται στο Netflix. Η υπόθεση συγκλονίζει, μεταφέροντας στην οθόνη ένα από τα πιο καίρια θέματα που απασχολούν τελευταία τον σύγχρονο κόσμο. Την σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος των γυναικών και τη σιωπή τους είτε λόγω φόβου είτε επειδή δεν βρίσκουν ανταπόκριση για να εκθέσουν το πρόβλημά τους.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της 17χρονης Λίζα ΜακΒέι η οποία απήχθη το 1984 και βιάστηκε για 26 ώρες από τον δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος είχε ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 10 γυναίκες στην περιοχή Τάμπα της Φλόριδα.

Η Λίζα ήταν το μόνο θύμα που σώθηκε και μάλιστα κατάφερε να οδηγήσει την αστυνομία στη σύλληψη του.

Ο Λονγκ καταδικάστηκε σε θάνατο για δύο από τις δέκα δολοφονίες και εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 23 Μαΐου 2019. Παρόλο που καταφέρνει να δραπετεύσει, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της αντίστροφης ψυχολογίας, τόσο η οικογένειά της όσο και η αστυνομία αρνούνται να πιστέψουν αυτά που βίωσε και τους περιγράφει η Λίζα. Μόνος σύμμαχός της και αυτός που την πιστεύει είναι ένας ντετέκτιβ (Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ), που ερευνά παρόμοια εγκλήματα.

«Όταν με απελευθέρωσε, έβγαλα το ύφασμα, με το οποίο είχε δέσει τα μάτια μου, είδα τη βελανιδιά μπροστά μου. Ήθελα να πεθάνω, μετά ήθελα να ζήσω, πήρα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή», είπε η Λίζα.

Το πρώτο θύμα του Τζο Λονγκ ήταν μια 20χρονη Αρτις Αν Ουίκ που βιάστηκε και στραγγαλίστηκε, τον Μάρτιο του 1984. Τους επόμενους οκτώ μήνες άρχισε ο αγώνας της αναζήτησης ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο εξαφανίστηκε το επόμενο θύμα του δολοφόνου.

Το τέλος του serial killer δεν μπορεί να το φανταστεί εύκολα κάποιος… η Λίζα, η οποία παντρεύτηκε και έγινε αστυνομικός στην Καλιφόρνια, ήταν μπροστά στην εκτέλεση του δολοφόνου της Λονγκ, το 2019.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ