Κυριακή 28.05.2023

Στις 18 Μαΐου οι εκλογές στο Παν/μιο Αιγαίου- Απέχει το Κεντρικό Συμβούλιο Συλλόγου ΔΕΠ

Για τις 18 Μαΐου ορίστηκε η νέα ημερομηνία εκλογών για τα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου, Ν. 4957/2022, για την εκλογή τω πρυτανικών αρχών, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στις 3 Απριλίου. Επίσης δημοσιοποιήθηκε εκ νέου διεθνής πρόσκληση για κατάθεση υποψηφιοτήτων εξωτερικών μελών με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τις 17 Μαΐου.

Οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για τα εσωτερικά μέλη του Δ.Σ δεν γίνονται για πρώτη φορά. Είχαν πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου του προηγούμενου χρόνου. Διαπιστώθηκε “αδυναμία συγκρότησης Συμβουλίου Διοίκησης λόγω μη εκλογής εξωτερικών μελών” από τα εσωτερικά εκλεγμένα μέλη. Έτσι, η εκλογική διαδικασία θεωρήθηκε άγονη και επαναλαμβάνεται από την αρχή μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που αφορά επίσης τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο Συλλόγου  ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, δηλώνει ότι δε θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία χαρακτηρίζοντάς τη «απαξιωτική που ευτελίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο και τους ίδιους τους πανεπιστημιακούς. Η αποτυχία εφαρμογής του ασύμβατου με την πανεπιστημιακή δυναμική μοντέλου διοίκησης σε 3 από τα 10 πανεπιστήμια που επιχειρήθηκε, επιβεβαιώνει τα επιχειρήματα απόρριψης του Νόμου Κεραμέως από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και δικαιώνει τις προσπάθειες αποτροπής εφαρμογής ενός μοντέλου αντιδημοκρατικού και αυταρχικού, που διαβρώνει την αποστολή των πανεπιστημίων, περιορίζει την ακαδημαϊκή ελευθερία και ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία,» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει  και καλεί σε αποχή.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ