Παρασκευή 14.06.2024

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα στο 28ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρομποτικής – Σημαντική νίκη στο αγώνισμα Mission Impossible

Το αγώνισμα Mission Impossible αποτελείται από τρεις δοκιμασίες, οι οποίες είναι εντελώς άγνωστες πριν από την έναρξή τους

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στο 28ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρομποτικής Federation of International Robosports Association FIRA World Cup 2023 που διεξήχθη στο Wolfenbüttel της Γερμανίας από 17 έως 21 Ιουλίου 2023! Η αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Έρευνας, Ρομποτικής και Τεχνολογίας Makerlab κατέκτησε την 1η θέση παγκοσμίως στο αγώνισμα Mission Impossible στην ηλικιακή κατηγορία Κ19, ύστερα από τρεις ημέρες απαιτητικών δοκιμασιών.

Το αγώνισμα Mission Impossible αποτελείται από τρεις δοκιμασίες, οι οποίες είναι εντελώς άγνωστες πριν από την έναρξή τους! Η πρώτη εξ αυτών εστιάζει στο υλικό μέρος του ρομπότ (κατασκευαστική πρόκληση – hardware), η δεύτερη στο λογικό (προγραμματιστική πρόκληση – software), ενώ η τρίτη δοκιμασία εστιάζει στη συνεργασία ρομπότ και ομάδων παιδιών από διαφορετικές χώρες (united).

Η ομάδα Makerlab -Αλεξόπουλος Παναγιώτης (3o Γενικό Λύκειο Αγρινίου), Καμμένος Δημήτριος-Μάριος (6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου), Παπαζαχαρίας Μενέλαος-Παναγιώτης (Σύλλογος Γονέων και

Κηδεμόνων – 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου), Σκόνδρας Δημήτριος (1ο ΓΕΛ Αγρινίου)- έχοντας κατακτήσει με άνεση την επί μέρους πρωτιά στη δοκιμασία software, απέσπασε το 1ο βραβείο παγκοσμίως στο αγώνισμα, ανάμεσα σε πάνω από πενήντα ομάδες απ’ όλο τον κόσμο!

Την αποστολή συνόδευσαν και συντόνισαν οι προπονητές Αγγελίδης Ιωάννης (φοιτητής ΗΜΜΥ ΕΜΠ) και Θεοχάρης Παναγιώτης (ιδρυτής Makerlab).

Πηγή: Parapolitika.gr, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΟΝΤΙΜΕ»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ