Κυριακή 28.05.2023

Στην Ευελπίδων η χήρα του Γ. Καραϊβάζ για παράσταση πολιτικής αγωγής

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έφτασε η χήρα του Γιώργου Καραϊβάζ η κυρία Στάθα Αλεξανδροπούλου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, τον κύριο Απόστολο Λύτρα Απέφυγε να κάνει δηλώσεις, είπε όμως ότι αμέσως μετά την διαδικασία της δήλωσης παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στον ανακριτή, θα κάνει μια σύντομη δήλωση η ίδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει ακόμη τον ανακριτή, ο οποίος είναι σε έδρα δικαστηρίου. Θα της ζητήσει να καταθέσει σήμερα. Αν το δεχτεί η ίδια, θα καταθέσει ως μαρτυρας

. Η κα Αλεξανδροπούλου, περιμένει εδώ και δύο χρόνια εναγωνίως τις εξελίξεις για την εξιχνίαση της δολοφονίας του συζύγου της, έχει πει και σε δηλώσεις της τις προηγούμενες ημέρες ότι αναζητεί μια κάποια δικαίωση για την ψυχή του άντρα της, του αδικοχαμένου του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καράβα.

Χθες υπήρξε μία μαραθώνια διαδικασία απολογιών των δύο κατηγορουμένων ως δολοφόνων, των αδερφών 40 και 48 ετών, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στις 10 το βράδυ κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Περίπου τρεις ώρες απολογούνται ο καθένας στο γραφείο του 3Οου τακτικού ανακριτή, ενώ περίπου τόσες ώρες διήρκησε και η διάσκεψη μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο 48χρονος είπε ότι επί τέσσερις ημέρες και πριν και μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου πήγαινε στην περιοχή με το βανάκι εταιρείας καθαρισμού και δύο υπαλλήλους για να μοιράσει φυλλάδια διαφημιστικά για την εταιρεία, ενώ ο 40χρονος είπε ότι δεν βρισκόταν στον Άλιμο στις 9 Απριλίου του 2021. Βρισκόταν στις δουλειές του μακριά από αυτή την περιοχή.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ