Κυριακή 26.06.2022

Στην Ελλάδα σήμερα ο Μπιλ Γκέιτς

Ολιγοήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπιλ Γκέιτς, προσκεκλημένος του CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

O ιδρυτής της Microsoft, που τις προηγούμενες μέρες ήταν στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, θα διαμείνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ πιθανώς να κάνει και ταξίδι στα νησιά.

Αν και αυτή τη φορά ο Γκέιτς πραγματοποιεί το ταξίδι στη χώρα μας για διακοπές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχε ξανάρθει το 2008 για να εγκαινιάσει το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Αθήνα.

Ο  κολοσσός της Microsoft προχωρά  σε μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα με συνολικό οικονομικό αποτύπωμα ύψους 1 δισ. ευρώ. Προβλέπεται η δημιουργία τριών data centers στα επιχειρηματικά πάρκα των Σπάτων και του Κορωπίου.

CEO Microsoft σε Κυρ. Μητσοτάκη: Θέλουμε συνεργασία με την Ελλάδα – Έχετε πετύχει πολλά

«Η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft  Σάτια Ναντέλα κατά τη διάρκεια συνάντησή τους την Τετάρτη. Ο επικεφαλής της πολυεθνικής εταιρείας εξέφρασε το ενδιαφέρον του «να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους προέδρους της Google και της Meta με προοπτική την αύξηση των επενδύσεων στη χώρα μας.

Αναφορά στη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ψηφιοποίηση του κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, έγινε κατά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft Σάτια Ναντέλα και τον πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ναντέλα και τον κ. Σμιθ τη ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα στην Ελλάδα, τη δυναμική νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προσελκύουν έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, και το σύνθετο στρατηγικό πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και η συνδεσιμότητα με την ευρύτερη περιοχή.

«Αυτό που ήθελα να πω, κύριε πρωθυπουργέ, είναι ότι όλα όσα κάνετε εσείς και η κυβέρνησή σας, και η πρόοδος που επιτυγχάνετε όσον αφορά την οικοδόμηση δυνατοτήτων, είναι φανταστικό να το βλέπει κανείς. Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο σε αυτή την κλίμακα», δήλωσε στην αρχή της συνάντησης ο κ. Ναντέλα.

«Από τη δική μας πλευρά, αυτό που με ενθουσιάζει είναι η δυνατότητα να είμαστε ένα μικρό μέρος της αναπτυξιακής σας διαδρομής ως χώρας. Ενδιαφερόμαστε πολύ να συνεργαστούμε με μία χώρα που δίνει προτεραιότητα στην προσπάθεια οικοδόμησης δυνατοτήτων σε αυτό το επίπεδο».

«Αν ρωτήσετε τους Έλληνες σήμερα ποια είναι η πιο πετυχημένη μεταρρύθμιση που έχει υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση, το 80% θα σας πει: ο ψηφιακός τομέας», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Και τόνισε: «Η δυνατότητα να επικοινωνείς με το κράτος από το κινητό σου τηλέφωνο είναι μία επανάσταση στην Ελλάδα. Και, ασφαλώς, έχουμε αγγίξει μόνο την κορυφή του παγόβουνου σε ό,τι αφορά τι μπορούμε να κάνουμε».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε πως η Ελλάδα ήταν πρωτεργάτης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στην ΕΕ και οργάνωσε μία πλήρως ψηφιακή εμβολιαστική εκστρατεία.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στην υλοποίηση της επένδυσης της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου με τρία data centres στην Αττική.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με τον Πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Matt Brittin.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική αύξησης των επενδύσεων της Google στη χώρα μας, η ευρύτερη αξιοποίηση εργαλείων που ήδη διαθέτει η Google στην Ελλάδα για προγράμματα ψηφιακής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, ειδικά στον τομέα του τουρισμού, όπως επίσης και τα σχέδια της εταιρείας για υπόγεια καλώδια που θα συνδέουν Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή (Blue Submarine Cable System).

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ