Παρασκευή 21.06.2024

«Στην αναμονή» η χρηματοδότηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στα νησιά

Επίκαιρη ερώτηση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που μένει απλήρωτο για τους επιβάτες από τον Απρίλιο του 2022, συζητήθηκε στη Βουλή.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα αυτό ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς ανέφερε, ότι αναμένεται χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να πληρωθούν επιβάτες και επιχειρήσεις .

Όμως η χρηματοδότηση αναμένεται από τον Γενάρη όπου ανακοινώθηκε ότι θα ξεκολλήσει το θέμα των πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ότι “υπάρχουν συστηματικές καθυστερήσεις πληρωμών του Μεταφορικού Ισοδύναμου τόσο στους νησιώτες, όσο και στις επιχειρήσεις τους, καθυστερήσεις που φτάνουν τον ένα χρόνο και, σε περίοδο εκτόξευσης τιμών, ιδίως των καυσίμων και της ενέργειας, στερούν πολύτιμη ρευστότητα από τις τοπικές οικονομίες. Οι πολύμηνες καθυστερήσεις, που φτάνουν ακόμη και τον ένα χρόνο (!), ξεκίνησαν μετά την εκλογή της ΝΔ το 2019 και μαρτυρούν την εσκεμμένη απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Ο κύριος Κατσαφάδος αναγνώρισε ότι υπάρχει καθυστέρηση και αναμένεται η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ανάπτυξης, “γίνεται προσπάθεια για να καλυφθεί ο χρόνος αυτός σύντομα, σημείωσε. Πιστεύουμε σε αυτό το μέτρο, ενισχύουμε αυτό το Μεταφορικό Ισοδύναμο και θέλουμε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα προς όφελος των νησιωτών”.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ