Κυριακή 23.01.2022

Στέλιος Πέτσας: «Νέα χρηματοδότηση έργων, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνεχίζεται η στήριξη προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους που έχουν πληγεί από πρόσφατα καιρικά φαινόμενα μέσω της οικονομικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ σε έξι (6) Δήμους της Χώρας.

Με την υπογραφή των Υπουργικών Αποφάσεων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσαστο πλαίσιο του Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ προβλέπονται χρηματοδοτήσεις ύψους:

  •  800 ευρώ για τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας του Ν. Ηρακλείου.
  • 300 ευρώ για τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων του Ν. Ηρακλείου.
  • 200 ευρώ για τον Δήμο Καλυμνίων του Ν. Δωδεκανήσου.
  • 250 ευρώ για τον Δήμο Αγιάς του Ν. Λάρισας.
  • 200 ευρώ για τον Δήμο Φαρσάλων του Ν. Λάρισας.
  • 150 ευρώ για τον Δήμο Φλώρινας του Ν. Φλωρίνης.

 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες, στηρίζοντας άμεσα τους Δήμους που επλήγησαν από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της ζωής και της περιουσίας τους. Στηρίζουμε τους πληγέντες από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να ενισχύουμε τους Δήμους της Κρήτης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στην Αυτοδιοίκηση στην πράξη, όποτε και για όσο χρειάζεται».

 

(Επισυνάπτονται οι αντίστοιχες αποφάσεις)

ΑνΥΠΕΣ Στέλιος Πέτσας: «Νέα χρηματοδότηση έργων, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ