Τετάρτη 22.05.2024

Σπίρτζης: Άδειασμα σε Ακρίτα για Μαρέβα – «Εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης οι οικογένειες των πολιτικών»

«Πρέπει να υπάρχει ένας κώδικας πολιτικών αξιών που να δείχνει ότι οι πολιτικοί έχουν μια κόκκινη γραμμή που δεν την ξεπερνούν» δήλωσε ο πρώην υπουργός

Σαφείς αποστάσεις από την Έλενα Ακρίτα κράτησε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, για την ανάρτηση της βουλευτή Επικρατείας του κόμματος που προκάλεσε την αντίδραση της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Μετά το άδειασμα του Σωκράτη Φάμελλου και του Χρήστου Γιαννούλη, ο Χρήστος Σπίρτζης διαφώνησε μιλώντας στη «Ναυτεμπορική» με την εμπλοκή των οικογενειών των πολιτικών στην πολιτική αντιπαράθεση, ζητώντας επίσης να υπάρξει ένας κώδικας πολιτικών αξιών «που να δείχνει και στην ελληνική κοινωνία και στους Έλληνες πολίτες ότι οι πολιτικοί έχουν αρχές, αξίες και έχουν και μια κόκκινη γραμμή που δεν την ξεπερνούν».

Απόστάσεις Σπίρτζη από την Ακρίτα

«Οποιοδήποτε θέμα αφορά οικογένεια ή συγγενή πολιτικού αντιπάλου, τουλάχιστον δικού μου, ούτε το έκανα, ούτε πρόκειται να το κάνω, δεν θα απαντήσω στο παραμικρό. Δεν πρέπει άλλα ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες όποιου πολιτικού να μπαίνουν στο παιχνίδι του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι πολιτικοί δεν είναι δημοσιογράφοι. Οι πολιτικοί είναι πολιτικοί».

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, οι πoλιτικοί μπορούν να είναι σκληροί απέναντι στην κυβέρνηση και στις συμπεριφορές πολιτικών ή κομμάτων, αλλά αυτό πρέπει να έχει μία κόκκινη γραμμή.
Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ