Παρασκευή 19.07.2024

Σολτς: Ο Όρμπαν δεν εκπροσωπεί την ΕΕ στη Μόσχα

photo shutterstock

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βίκτορ Όρμπαν στην επίσκεψή του στη Μόσχα δεν εκπροσωπεί την ΕΕ. «Το Συμβούλιο της ΕΕ εκπροσωπείται από τον Πρόεδρό του, Σαρλ Μισέλ», σημείωσε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς, εάν είχε συζητηθεί εντός της ΕΕ η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας που ασκεί το τρέχον εξάμηνο την Προεδρεία στην ΕΕ, ο Σολτς απάντησε αρνητικά – δεν είχε ενημέρωση για την επίσκεψη του Όρμπαν στη Ρωσία.

«Εικάζω, ότι υπέθεσε πως δεν έπρεπε να ενημερώσει», είπε δηκτικά ο Σολτς. Ο Όρμπαν «επισκέπτεται τον Πούτιν ως πρωθυπουργός της Ουγγαρίας» διευκρίνισε ο καγκελάριος σε ανάρτηση στην πλατφόρμα «Χ».

Ο Όρμπαν είναι ο μόνος ηγέτης της ΕΕ που επισκέπτεται τη Μόσχα και τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη ρωσική εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος επανέλαβε στη συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο ότι η ΕΕ συμφώνησε εσχάτως σε ένα πακέτο δεκάδων δισεκατομμυρίων βοήθειας στην Ουκρανία και υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει σταθερά την υποστήριξη της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία.

πηγή liberal.gr, ΕΡΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ