Ειδικότερα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, καθώς και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο Hayate φέρεται να εκμεταλλευόταν την ανάγκη των ατόμων αυτών και πάνω στην οικονομική τους αδυναμία είχε στήσει μια «ηλεκτρονική επιχείρηση». Οι θεατές των συγκεκριμένων βίντεο πλήρωναν χρήματα ζητώντας να δουν κακοποιητικές και χυδαίες συμπεριφορές σε ζωντανή μετάδοση.

Οι εικόνες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα χρήματα προκαλούν οργή, με έναν άλλο Youtuber που προφυλακίστηκε πριν από τρεις μήνες για τον ίδιο ακριβώς λόγο και γνωρίζει καλά τον κατηγορούμενο να μιλάει στο Star μέσα από τη φυλακή και να αποκαλύπτει ότι κέρδιζε χιλιάδες ευρώ με αυτόν τον τρόπο, ενώ τα θύματά του καταγγέλλουν μέχρι και μαστροπεία.

Hayate: Καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και μαστροπείας

«Μπουνιές, κλοτσιές, σφαλιάρες, ούρα. Βγάζανε λεφτά από 50 μέχρι 1.500 ευρώ. Για τρεις μέρες έβγαλε 100.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ένα θύμα του Hayate.

Σοκ προκαλεί και η καταγγελία για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, αλλά και μαστροπεία«Ανήλικες έρχονταν στο σπίτι 15-17 ετών και όταν μεθούσαν, τις έπαιρνε αγκαλιά και τις πήγαινε στο δωμάτιο», λέει ένα από τα θύματά του.