Δευτέρα 23.05.2022

Σοκαριστικό βίντεο: Κάμερα καταγράφει το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου στο Κάνσας

Τουλάχιστον 15 ανεμοστρόβιλοι «χτύπησαν» την πολιτεία του Κάνσας στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα συντρίμμια που εκτοξεύτηκαν, όλοι τους ελαφρά. Με τις Αρχές του Κάνσας να προσχωρούν γρήγορα σε σχετικές προειδοποιήσεις, οι κάτοικοι είχαν προλάβει να αναζητήσουν καταφύγιο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα, καθώς το πέρασμα των ανεμοστρόβιλων ήταν καταστροφικό.

Ζημιές προκλήθηκαν σε περίπου 100 κτίρια της πολιτείας, με αποτέλεσμα η κυβερνήτης, Λόρα Κέλι, να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα περισσότερα δεινά προκλήθηκαν στο προάστιο Αντόβερ της Γουΐτσίτα.

Εικόνες από σπίτια χωρίς στέγες και αυτοκίνητα που μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες, αλλά και βίντεο με τη μανία του φαινομένου έκαναν τον γύρο των social media.

Στην πόλη Γουιτσίτα, πολλά σπίτια και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ενώ αρκετοί δρόμοι έκλεισαν, καθώς τα συντρίμμια είναι σκορπισμένα παντού. Πάνω από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ οι ειδικοί έκαναν λόγο για ένα σπάνιο φαινόμενο αυτή την εποχή του χρόνου.

Χωρίς αμφιβολία, ωστόσο, τα βίντεο που κόβουν περισσότερο την ανάσα, είναι αυτά τα οποία δείχνουν το πώς δημιουργήθηκε ο ανεμοστρόβιλος και πώς συνέχισε το καταστροφικό του πέρασμα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ