Παρασκευή 19.07.2024

Σοφία Πολυζωγοπούλου: Μου έριχνε νερό στο πρόσωπο για να ξεπλυθούν τα αίματα πριν με πάει στο νοσοκομείο – Όλο το υπόμνημα

Αίτημα για άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Απόστολου Λύτρα από την εν διαστάσει σύζυγό του – Η επίσκεψη από τον συνεργάτη του ποινικολόγου, τα μηνύματα της κόρης του και τα τραύματα

Τον τρόμο που έζησε μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη από τον Απόστολο Λύτρα περιγράφει αναλυτικά η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο υπόμνημα που κατέθεσε σήμερα, με το οποίο ζητάει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον προφυλακισμένο σύζυγό της.

Η δικηγόρος περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές στην κατοικία τους, όταν ο Απόστολος Λύτρας της ζήτησε επιτακτικά να πλυθεί για να την πάει στο νοσοκομείο, την επίσκεψη του στενού συνεργάτη του εν διαστάσει συζύγου της στην κατοικία της την επομένη του ξυλοδαρμού και τις προσπάθειές του να την πείσει να καταθέσει ότι έπεσε από τις σκάλες.

Επίσης αποκαλύπτει ότι ο Λύτρας την έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο ζητώντας της να πει ότι έπεσε από τη σκάλα, ενώ η κόρη του της έστελνε αντίστοιχα μηνύματα, ζητώντας της να το κάνει για τα τρία παιδιά, ώστε να μην προφυλακιστεί ο πατέρας τους.

«Μου ζήτησε επιτακτικά να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα»

«Κ. Πρόεδρε, Συμπληρωματικά της από 16/6/2024 κατάθεσής μου ενώπιον υμών, στην οποία αναφέρομαι καθ΄ ολοκληρίαν, υποβάλλω το παρόν υπόμνημά μου προκειμένου να εισφέρω στην ανάκρισή σας στοιχεία, τα οποία είναι απολύτως αναγκαία για την στοιχειοθέτηση της αξιόποινης πράξης που αποδίδεται στον κατηγορούμενο, και επάγομαι τα κάτωθι:

2.- Όπως έχω ήδη καταθέσει, ήδη ευρισκόμενοι στην μέχρι τότε συζυγική οικία, και ενώ ανέβηκα στον 1ο όροφο για να πατήσω το κουμπί πανικού («μπουτόν») του συναγερμού της οικίας ώστε να δοθεί αυτομάτως σήμα στην αστυνομία, εκείνος με πρόλαβε, το πήρε και το κράτησε όπως εξακολουθούσε να κρατεί και το κινητό μου τηλέφωνο, αποστερώντας μου τη δυνατότητα να ζητήσω βοήθεια. Ζαλιζόμουν πάρα πολύ […] και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο. Προκειμένου να τον καθησυχάσω και να σώσω τη ζωή μου, που κινδύνευε άμεσα, του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου, κάτι που φαίνεται ότι πίστεψε κατά τη χρονική αυτή στιγμή. Τότε, ο κατηγορούμενος μου ζήτησε επιτακτικά να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα.

3.- Στο σημείο αυτό θέλω να αναφέρω, ότι μπήκα στο μπάνιο και εκείνος με ακολούθησε, πήρε το τηλέφωνο του μπάνιου και μου έριχνε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαρισθεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου. Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας, και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου, και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου (FERRARI) και καθ΄οδόν τον ακούω που μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του «έγινε μ…α, έχω κτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ, ελπίζω να μην μπλέξω».
ΑΙΤΟΥΜΑΙ να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών του από την 16 Ιουνίου έως και την 19 Ιουνίου 2024. Ο λόγος δεν είναι μόνον η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι, αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο προς εμένα και τρίτα πρόσωπα.

Ο συνεργάτης που πρότεινε ιατροδικαστή

4.- Ενδεικτικά και μόνον Σας αναφέρω, ότι κατά τις πρωινές ώρες της 16 Ιουνίου 2024, και ήδη κρατούμενος ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ στο ΑΤ Ομονοίας, με καλούσε επανειλημμένως στο κινητό μου τηλέφωνο, το οποίο είχα παραλάβει από τον θεράποντα ιατρό στο Νοσοκομείο στον οποίον προφανώς το παρέδωσε προτού αναχωρήσει για το Αστυνομικό Τμήμα, καθώς δεν του επέτρεπαν την είσοδο στη μονάδα όπου εξεταζόμουν. Μετά από πολλές κλήσεις του, τις οποίες δεν απαντούσα, και αφού είχα ήδη επιστρέψει στην οικία, με κάλεσε μια φορά και μου ζητούσε εξηγήσεις για την κατάθεσή μου, λέγοντάς μου ότι οι αστυνομικοί που ήταν κοντά του «είχαν κολλήσει στο ότι έχω ζητήσει κουμπί πανικού και ο γιατρός αναφέρει ότι εγώ του είπα ότι με χτύπησε ο άντρας μου». Εκείνη την ώρα μάλιστα μου έδωσε το τηλέφωνο σε κάποιον αξιωματικό λέγοντάς του «πάρτε τη γυναίκα μου να σας τα πει». Εγώ ρώτησα αυτόν που μου έδωσε ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ στο τηλέφωνο, πιστεύοντας ότι είναι κάποιος αξιωματικός, εάν είχε δει τη δικογραφία, και του είπα επί λέξει: «έχετε δει τη δικογραφία; ό,τι φαίνεται στη δικογραφία», αποφεύγοντας να συζητήσω τηλεφωνικώς περισσότερες λεπτομέρειες, καθότι κατάλαβα ότι ο κατηγορούμενος προσπαθεί να παραπλανήσει τις αρχές προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Λίγο αργότερα με ξανακάλεσε ζητώντας μου να βγάλουμε δελτίο τύπου, στο οποίο να αναφέρουμε ότι έπεσα από τις σκάλες. Αυτά προτίθεμαι να Σας καταθέσω αναλυτικότατα με λεπτομερή περιγραφή, και εκθέτω αυτά εν συνόψει στο παρόν υπόμνημά Συμπληρωματικό Υπόμνημα μου, προκειμένου να στοιχειοθετήσω τη βασιμότητα της αιτήσεώς μου περί άρσεως του απορρήτου επικοινωνιών του κατηγορουμένου Απόστολου ΛΥΤΡΑ.

5.- Την Κυριακή το πρωί της 16 Ιουνίου 2024, και ενώ ευρισκόμουν στην οικία μαζί με τη φίλη μου Π. Μ. και την Π.Π. με επισκέφθηκε αυτοβούλως ο Γ.Κ. στην οικία μου, συνεργάτης εμού και του κατηγορουμένου Απόστολου ΛΥΤΡΑ στο γραφείο, προκειμένου όπως μου είπε να παραλάβει τα φάρμακα του Απόστολου ΛΥΤΡΑ. Τότε μου ανέφερε ότι η ανακρίτρια θα με καλούσε την επόμενη μέρα για κατάθεση στις 8 το πρωί, ότι είναι καλύτερο να κάνω μια υπεύθυνη δήλωση, ότι έπεσα από την σκάλα, διότι εάν έβλεπε το πρόσωπό μου, θα απειλούνταν ο κατηγορούμενος με βαριές συνέπειες. Προσπαθούσε να με πείσει φορτικά να μην καταθέσω την αλήθεια, «για να μην καταστραφούμε και οι δύο» όπως μου έλεγε, και μου πρότεινε να απευθυνθούμε στον ιατροδικαστή κ. Σ.Τ. για να με εξετάσει και να του ζητήσουμε έκθεση περί του εάν τα τραύματα είναι συμβατά με την σκάλα. Εγώ εκείνη την στιγμή του ζήτησα να φύγει από το σπίτι. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας αναφέρω κατά την συμπληρωματική κατάθεσή μου και προς επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών ζητώ την εξέταση ως μαρτύρων των φίλων μου ως άνω που ευρίσκοντο κατά την επίσκεψη του Γ.Κ. στην οικία μου και τον είδαν και τον άκουσαν.

«Προσπάθησε να μην προφυλακισθεί ο πατέρας μας»

7.- Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, ήτοι της 16/6/2024, προσήλθαν δύο αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας, προκειμένου να παραλάβουν τα όπλα που ευρίσκονταν στην κατοχή του Απόστολου ΛΥΤΡΑ στην οικία μας, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Ταυτόχρονα με τους ανωτέρω ήλθαν και οι Γ.Κ. και η κόρη του κατηγορουμένου […]. Ζήτησα από τον Γ.Κ. και την […] με επιτακτικό τρόπο να μείνουν έξωθεν της οικίας και οι αστυνομικοί τους υπέδειξαν το ίδιο και πράγματι παρέμειναν έξω από την οικία, καθώς δεν είχαν κανένα δικαίωμα εισόδου.

8.- Ζήτησα από τους αστυνομικούς να καταθέσω άμεσα στην κ. Ανακρίτρια και πράγματι το ίδιο βράδυ μετέβη η κ. Ανακρίτρια στην οικία μου, όπου και έδωσα την κατάθεσή μου. Οι πιέσεις που δεχόμουν να μην καταθέσω την αλήθεια συνεχίστηκαν μέχρι και λίγα λεπτά πριν φθάσει η κ. Ανακρίτρια στην οικία. Προς τούτο προσκομίζω αντίγραφα των μηνυμάτων που δέχθηκα από το κινητό της πρώην συζύγου του κατηγορουμένου […]με το οποίο η κόρη της […] μου έγραψε «σε παρακαλώ κάντο για μας, προσπάθησε να μην προφυλακισθεί ο πατέρας μας, το ξέρω οι πράξεις του είναι απαράδεκτες, το ξέρουμε όλοι, αλλά σε παρακαλώ μόνον αυτό, κάντο για μας τις τρεις και μόνον για αυτό», και εγώ της απάντησα «Ν…. μου θα πω όλη την αλήθεια και θα το κάνω ακριβώς για σας τις τρεις» . Η συναισθηματική πίεση που ένιωθα με όλες αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα είναι απερίγραπτη, πλην όμως δεν υπέκυψα και κατέθεσα την αλήθεια.

Τα κλειδιά του αυτοκινήτου

9.- Την επομένη ημέρα Δευτέρα 17/6/2024 λίγα λεπτά μετά την επιβολή των περιοριστικών όρων μετοίκησης και απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής καθώς και παρακολούθησης προγράμματος στον κατηγορούμενο Απόστολο ΛΥΤΡΑ, ο κατηγορούμενος μου στέλνει μακρόσυρτο μήνυμα ότι δήθεν με αγαπάει και μου ζητά συγγνώμη και μου ζητά να μιλήσω με την κόρη του […] προκειμένου να παραλάβει κάποια πράγματα και κλειδιά. (Σχετικό Νο 1) Το μήνυμα αυτό αποτελεί την πρώτη μη συμμόρφωση του κατηγορουμένου με τους περιοριστικούς όρους. Πράγματι την ίδια μέρα, 17/6/2024 λαμβάνω μήνυμα από την […] η οποία με ρώτησε πότε μπορεί να έλθει στο σπίτι: «Σοφία πρέπει να πάω σπίτι να πάρω πράγματα, δεν προφυλακίσθηκε, μπορώ; ». Από το μήνυμα αυτό προκύπτει ότι η […] δεν έχει κλειδιά, ούτε την εξουσία εισόδου στην οικία, διό και ζητεί την σύμφωνη γνώμη μου για να προσέλθει. Από τα μηνύματα που ακολουθούν και προσκομίζω σε σας, προκύπτει ότι εκείνη την ημέρα πράγματι ήλθε στην οικία η […], παρέλαβε ρούχα και χρήματα του πατέρα της.

10.- Την Τρίτη 18/6/2024, 15:48 αποστέλλονται μηνύματα από την κόρη του κατηγορουμένου προς εμένα […], η οποία μου ζητούσε να παραλάβει τα κλειδιά του αυτοκινήτου εντός του οποίου έγινε ο ξυλοδαρμός μου. Της απαντώ ότι θα τα βρω και ότι δεν ξέρω πού είναι και ότι δεν θα είμαι στην οικία μέχρι αργά καθότι θα υποβαλλόμουν σε συνεδρία σε ειδικό ψυχικής υγείας όπου μάλιστα μεταφέρθηκα και επέστρεψα με περιπολικό της αστυνομίας . Από αυτά τα μηνύματα προκύπτει ότι η […] δεν είχε κλειδιά της οικίας μας στην κατοχή της, αντίθετα με όσα ισχυρίστηκε ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ.

11.- Την ίδια ημέρα 18/6/2024 20:46 λαμβάνω ΚΛΗΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ στην εφαρμογή VIBER την οποία και δεν απαντώ. Η παραβίαση των περιοριστικών όρων είναι προφανής. Ο Γ.Κ. στη συνέχεια δημιούργησε μια ομάδα στην εφαρμογή VIBER, στην οποία με ενέταξε χωρίς τη θέλησή μου και άρχισε η αποστολή μηνυμάτων με τη συμμετοχή του κατηγορουμένου, τα οποία προσκομίζω (Σχετικά Νο 6 και 7) και τα οποία συνέχονταν με διάφορες προτροπές, οι οποίες απευθύνονταν σε μένα, με την επίκληση ψευδών περιστατικών και δήθεν επειγουσών αναγκών του δικηγορικού γραφείου. Προσκομίζω ενδεικτικές πληρωμές που έγιναν στο πλαίσιο της λειτουργίας του γραφείου μου και συνομιλία με τη γραμματέα (Σχετικό Νο 8) προς διάψευση του Γ.Κ.

Τα πράγματα και τα τραύματα

12.- Το ίδιο βράδυ ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ έδωσε την εντολή στην πρώην σύζυγό του […], τον Γ.Κ. και την κόρη του […] να εισέλθουν με τα κλειδιά που τους παρέδωσε ο ίδιος στην οικία και πράγματι περί ώρα 22:00 εισέβαλαν παρά τις αντίθετες υποδείξεις του αστυνομικού που φύλασσε την οικία, με τα κλειδιά που τους είχε δώσει ο Απόστολος ΛΥΤΡΑΣ, στην οικία, λέγοντας «εδώ είναι το σπίτι του ΛΥΤΡΑ και θα πάρουμε ό,τι του ανήκει», ενεργώντας κατά τις υποδείξεις και εντολές του κατηγορουμένου, τελούντος ήδη σε καθεστώς παραβίασης των περιοριστικών όρων σε βάρος του. Αναφέρομαι ειδικώς στην υποβληθείσα από 19/6/2024 έγκληση που υπέβαλα στο ΑΤ Γέρακα, που αποτελεί το λόγο που σχηματίσθηκε η ήδη συσχετισθείσα με την παρούσα δικογραφία και το έρεισμα της αντικατάστασης των περιοριστικών όρων με προσωρινή κράτηση.

14.- Την 22/6/2024, ημέρα Σάββατο, κατόπιν συνεννόησης του υπογράφοντος το παρόν με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, προσήλθε εξουσιοδοτημένο πρόσωπο του κατηγορουμένου και δη η κόρη του […] και παρέλαβε όλα τα κινητά πράγματα που ανήκαν στον κατηγορούμενο, συνταχθείσης μέσω του gov.gr εξουσιοδότησης και δήλωσης του κατηγορουμένου και της κόρης του. Εξ αυτού συνάγεται ότι ουδέποτε αρνήθηκα την παράδοση των κινητών πραγμάτων του κατηγορουμένου και δεν θα την αρνούμην εφόσον μου είχε ζητηθεί τούτο με νόμιμη διαδικασία και όχι με εισβολή νυχτερινές ώρες στην οικία μου από πρόσωπα που τελούσαν υπό τις εντολές του κατηγορουμένου.

15.- Από τις φωτογραφίες που προσκομίζω προκύπτει ο βαρύτατος τραυματισμός μου. Από την από 26/6/2024 ιατρική γνωμάτευση του ΤΕΠ του Γ.Ν. Συμπληρωματικό Υπόμνημα 28/6/2024 6 Αττικής ΚΑΤ προκύπτει επιπλέον της ιατροδικαστικής εκθέσεως, ότι έχω υποστεί αποσπαστικό κάταγμα βάσεως μέσης φάλαγγας, άλγος στην ψηλάφηση πηχεοκαρπικής άρθρωσης, αντιβράχιων και αγκώνων αμφότερα, οίδημα και ευαισθησία μέσης φάλαγγας και εγγύς φαλαγγικής άρθρωσης ΔΕ μικρού δακτύλου, και προτείνεται επανεξέταση εντός μιας εβδομάδας και αναρρωτική 30 ημερών, ενώ συνεστήθη ενδεχομένως χειρουργική επέμβαση κατόπιν της επανεξέτασης.

πηγή protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ