Σημείο αναφοράς η στάση Βορίδη για τους «γαλάζιους» διαφωνούντες

Ο Βενιζέλος αρθρογράφος της «Αυγής»

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε το άρθρο που έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην «Αυγή της Κυριακής» για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών. Η είδηση δεν ήταν, φυσικά, το περιεχόµενο του άρθρου, αλλά το γεγονός ότι η διεύθυνση της κοµµατικής εφηµερίδας του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ζητήσει τη γνώµη του συγκεκριµένου πολιτικού. Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε στοχοποιηθεί από τη διακυβέρνηση Τσίπρα, όχι µόνο για την υπόθεση της Novartis, αλλά και για τη σκληρή κριτική που ασκούσε κατά καιρούς στον πρώην πρωθυπουργό και στα κορυφαία στελέχη της σηµερινής αξιωµατικής αντιπολίτευσης και, ως εκ τούτου, επί χρόνια ήταν persona non grata για την Κουµουνδούρου. Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έλεγε χαρακτηριστικά πως «δεν συνεργαζόµαστε µε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και του Λοβέρδου». Βρε, πώς αλλάζουν οι καιροί…

Δύο πρόσωπα θεωρούνται ως τα next bug things της ΝΔ στον Βορρά: Ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γ. Παπαγεωργίου, και η βουλευτής Επικρατείας Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Αμφότεροι θεωρείται βέβαιο ότι θα πολιτευθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας. Η δεύτερη ακούστηκε και για τη θέση της υφυπουργού Οικογένειας και Ισότητας, Μαρίας Κεφαλά, στην περίπτωση που η ίδια δρομολογήσει την έξοδο της από την κυβέρνηση, με φόντο τη στάση της στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αληθεύει πως κάποιοι στο Μαξίµου εισηγούνται στον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τις διαφοροποιήσεις των υφυπουργών του στο θέµα του γάµου των οµόφυλων ζευγαριών προκειµένου να προχωρήσει σε έναν κανονικό ανασχηµατισµό πριν από τις ευρωεκλογές;

Πρωινός καφές

Ο Αλέξης Τσίπρας, προκειµένου να ξεπεράσει τον σκόπελο της Πολιτικής Γραµµατείας, όπου ήταν έντονη η παρουσία των σκληροπυρηνικών αριστερών (βλέπε Φίλης και σία), είχε καθιερώσει ως άτυπο όργανο της καθηµερινής λειτουργίας του κόµµατος τον «πρωινό καφέ». Το θυµήθηκα διότι ακούω ολοένα και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναπολούν τις εποχές εκείνες. Και το κάνουν επειδή επισηµαίνουν την απουσία ενός κέντρου που λαµβάνει τις αποφάσεις και τις κοινοποιεί αντιστοίχως στο στελεχιακό δυναµικό. Το παράπονο των βουλευτών είναι πως µαθαίνουν τις περισσότερες πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη ή ακόµα και τις θέσεις του κόµµατος από τα ΜΜΕ. Γι’ αυτό και υποστηρίζουν ότι θα ήταν χρήσιµο να καθιερώσει και ο πρόεδρος Στέφανος τέτοιες αντίστοιχες συναντήσεις.

∆υνατή αναβάθµιση για τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωµα, ο οποίος, σε µια περίοδο που έχει δοθεί η δυνατότητα στους Ελληνες του εξωτερικού να συµµετέχουν µαζικά στις εγχώριες εκλογικές αναµετρήσεις και το θέµα της επιστολικής ψήφου βρίσκεται στο φόρτε του, ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισµό της ∆ιασποράς.

Ομάδες

Περί βάσης

«∆εν βλέπω καµία καινούργια προσθήκη στο ευρωψηφοδέλτιο του κόµµατος που να προέρχεται από τη ∆εξιά. Και ο Τσιόδρας και ο Πύρρος ∆ήµας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου προέρχονται από την Κεντροαριστερά», δήλωσε στον «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM ο Νικήτας Κακλαµάνης, αφήνοντας για ακόµα µία φορά σαφή υπονοούµενα για την πολιτική φυσιογνωµία της Ν.∆. Πάντα δυνατές οι τοποθετήσεις του πολύπειρου πολιτικού, µόνο που, όπως δείχνουν οι δηµοσκο[1]πήσεις, αυτό που σε όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης χαρακτηριζόταν ως βάση του κυβερνώντος κόµµατος έχει µεταλλαχθεί ριζικά.