Παρασκευή 19.08.2022

Σημεία συνέντευξης Ανδρέα Σπυρόπουλου, Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” του Τ/Σ ΣΚΑΙ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2022

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΣΗΜΕΡΑ” ΤΟΥ Τ/Σ ΣΚΑΙ

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Σήμερα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Αρχικά, ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε στην εμπρηστική επίθεση στον ρ/σ «Real FM», λέγοντας ότι «είναι και από την πλευρά μας προφανής η καταδίκη του συγκεκριμένου γεγονότος, της επίθεσης στον Real, όπως και της επίθεσης σε κάθε σταθμό, σε κάθε δημοσιογράφο. Είναι, νομίζω, τραγικό να σκεφτόμαστε τι μπορεί να είχε συμβεί αν ένας απλός πολίτης, ένας εργαζόμενος, τέτοια ώρα περνούσε από αυτό το σημείο».

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ περί «δημιουργικής ασάφειας», ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως η ΝΔ είπε «τα ίδια που είπε και ο Τσίπρας στην ομιλία του. Ό,τι έβγαλε η ΝΔ σαν ανακοίνωση το πρωί, το ίδιο είπε και ο Τσίπρας το βράδυ, δηλαδή ”να αποφασίσουν με ποιον θα πάνε”. Έχουμε βαρεθεί να απαντάμε στο ίδιο πράγμα. Μάλλον έχουν συνηθίσει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης να ψάχνουν τον αυτοφωράκια που θα τους κάνει ξανά πρωθυπουργούς, ενώ ο ελληνικός λαός έχει αποδοκιμάσει τις πολιτικές τους και τις επιλογές τους. Αυτό δεν θα το βρουν από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με μια συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά και με ένα κυβερνητικό πλάνο όσον αφορά το τι θέλει να κάνει τα επόμενα χρόνια για τη χώρα, θα ζητήσει συγκεκριμένη εντολή από τον ελληνικό λαό για να κάνει αλλαγές σε αυτό τον τόπο και να μην βιώσουμε ξανά αυτά που βιώσαμε στην τετραετία του κ. Τσίπρα και στην τριετία του κ. Μητσοτάκη».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα έχει μπει σε αυτή την αστάθεια με προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη που, από τη μία, το παίζει υπεύθυνος πολιτικός – ότι θέλει να ολοκληρώσει την τετραετία – και, από την άλλη, ο ίδιος, η κυβέρνησή του, οι βουλευτές του με τις δηλώσεις που κάνουν, μάλιστα λένε και για ημερομηνία εκλογών. Έχουν βάλει τη χώρα σε μια προεκλογική εκστρατεία. Η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό για το οποίο την έχει ψηφίσει ο ελληνικός λαός κι, επιπλέον, ο μόνος που έχει δημιουργήσει την αστάθεια των δεύτερων εκλογών – λέγοντας ότι απλά οι πρώτες είναι μια παρένθεση» πρόσθεσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Εμείς ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση, να προσπαθήσουμε τέλος πάντων να σχηματιστεί κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν αυτός που είπε ότι ”για εμένα δεν υπάρχουν πρώτες εκλογές – πάμε απευθείας στις δεύτερες”» ανάφερε, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας είπε να βγάλουμε τον πρώτο πρωθυπουργό ότι και να γίνει».

«Ψηφίστηκε ένας εκλογικός νόμος, τον οποίο εμείς δεν τον ψηφίσαμε. Δεν τον στηρίξαμε. Όμως τον αποδεχόμαστε γιατί είναι ένας νόμος του κράτους, υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν διαδικασίες διερευνητικών εντολών. Δεν μπορούμε να καταπατάμε το Σύνταγμα και την ψήφο του Έλληνα πολίτη» είπε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη, κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα για το αν θα είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον είναι πρώτο το κόμμα της ΝΔ, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε: «Ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα. Το μήνυμα, από αυτά που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, θα έχει στους ηττημένους τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν λέμε ηττημένους, εννοούμε σε σχέση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. Όταν η ΝΔ φαίνεται ότι είναι 10 μονάδες κάτω από τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλες τόσες, πάει να πει ότι ο ελληνικός λαός στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα. Όταν εμείς θα είμαστε σχεδόν στο διπλάσιο ποσοστό ή τέλος πάντων αυτό που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός – γιατί εγώ δεν θέλω να είμαι αλαζόνας ούτε να προκαταβάλω το αποτέλεσμα – πάει να πει ότι έχει στείλει ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα».

Τέλος, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναφέρθηκε και στο βίντεο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Βερναρδάκη, που προκάλεσε σάλο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βερναρδάκης δεν είναι ένα απλό στέλεχος ή απλός βουλευτής. Είναι στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, όπως και ο κ. Πολάκης. Είναι πολιτική επιλογή του κ. Τσίπρα να κάνει αυτή τη συγκεκριμένη αντιπολίτευση. Εγώ δεν έχω δει ούτε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να έχει προβεί σε καμία τέτοια δήλωση γιατί έχουμε επιλέξει ένα άλλο ύφος κι ένα άλλο ήθος για την πολιτική αντιπαράθεση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ