Δευτέρα 04.12.2023

«Σφάχτηκαν» Τζάκρη-Παφίλης για την Εξεταστική για τα Τέμπη: «Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ» – Η ατάκα-φαρμάκι της Μπακογιάννη

Με βαριές κουβέντες εκατέρωθεν συγκρούστηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Θανάσης Παφίλης και η Θεοδώρα Τζάκρη κατά της διάρκεια της συζήτησης του προγραμματισμού της συζήτησης της πρότασης του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής που θα διερευνήσει τα αίτια για τη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Θεοδώρα Τζάκρη αποκάλεσε το ΚΚΕ «δεκανίκι της κυβέρνησης» δίνοντας συνέχεια στην επίθεση που εξαπολύει το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου στον Περισσό για να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Θανάση Παφίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος είχε ως εξής:

Θ. Τζάκρη: Δεκανίκι της ΝΔ το ΚΚΕ

Θ. Παφίλης: Δεκανίκι της Ν.Δ είστε εσείς που ψηφίσατε τόσα νομοσχέδια της Ν.Δ την προηγούμενη περίοδο. Φοβάστε μη βγουν και δικές σας ευθύνες

Στην σύγκρουση παρενέβη και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη που με περιπαικτική διάθεση σχολίασε απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ: «Καλά μην κάνετε έτσι. Δεν σας είπε και 5η φάλαγγα».

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας την περασμένη εβδομάδα την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή ανέφερε για το ΚΚΕ «ωστόσο, αυτό που αδυνατούμε να αντιληφθούμε είναι γιατί το ΚΚΕ, που υποτίθεται ότι προστατεύει τα λαϊκά συμφέροντα, επιλέγει να μην λαμβάνει υπόψη του τις σαφείς αναφορές στο ευρωπαϊκό πόρισμα περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών. Όταν επί ένα χρόνο έχει ερευνηθεί ενδελεχώς η εν λόγω υπόθεση από την κατά τεκμήριο κορυφαία Εισαγγελέα της Ευρώπης, δεν χρειάζεται καμία Εξεταστική Επιτροπή».

Πέραν αυτών, το ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης ότι κατέθεσε πρόταση για σύσταση προανακριτικής προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπουργών για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η πρόταση της Χαριλάου Τρικούπη ζητά να ερευνηθούν οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπιρτζης (για παράβαση καθήκοντος) και Κώστας Καραμανλής (για απιστία και παράβασης καθήκοντος).

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ