Τρίτη 28.06.2022

Σε επιφυλακή στον Έβρο: Αύξηση κατά 25% των μεταναστευτικών ροών

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, με τις ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το χαμηλό επίπεδο της στάθμης των νερών του ποταμού, δημιουργεί νέους “χώρους δράσης”, με τους διακινητές να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, ώστε να περάσουν πολλές μικρές ομάδες μεταναστών στην πλευρά της Ελλάδας.

Οι συλλήψεις διακινητών αποτελούν συνεχές φαινόμενο για τις ελληνικές αρχές, φτάνοντας ακόμη και τις 10-15 την εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ υπάρχει ανησυχία, καθώς αναμένεται οι μεταναστευτικές ροές να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.

Το σχέδιο άμεσης δράσης από ελληνικής πλευράς περιλαμβάνει αύξηση των περιπολιών ακόμα και μέσα στις νησίδες του ποταμιού, ενώ την ίδια ώρα έχει δοθεί εντολή για συλλήψεις παράνομων διακινητών.

Μόνο τον μήνα Μάιο -μέχρι και σήμερα- έχουν συλληφθεί 50 διακινητές και έχουν περάσει στη χώρα πάνω από 150 παράτυποι μετανάστες.

Σύμφωνα με τελευταία αναφορά, τέσσερα φουσκωτά σκάφη με 140 μετανάστες επιχείρησαν να μπουν την Τρίτη στα ελληνικά χωρικά ύδατα του Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια, με το Λιμενικό να αποτρέπει το περιστατικό.

Πηγή: Capital.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ