Δευτέρα 08.08.2022

Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος με τον Χάρη Δούκα

Δελτίο τύπου 

Επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock στη δομή φιλοξενίας του Σχιστού  

Ν. Μηταράκης: “Το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη, και η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αρχή της υπευθυνότητας.” 

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης υποδέχτηκε σήμερα στη Δομή φιλοξενίας του Σχιστού την Υπουργό Εξωτερικών Γερμανίας, Annalena Baerbock, την οποία και  ξενάγησε στη δομή.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε την Γερμανίδα Υπουργό Εξωτερικών, εδώ στη δομή φιλοξενίας στο Σχιστό. Το μεταναστευτικό είναι μία κρίση που αφορά όλη την Ευρώπη. Μία κρίση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με την αρχή της υπευθυνότητας, και κάθε κράτος είναι υπεύθυνο και για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή χρειάζεται ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ακόμα πιο έντονα για να μοιραστεί ακόμα πιο δίκαια αυτό το μεταναστευτικό βάρος. Η Γερμανία έχει παίξει ένα θετικό ρόλο στη δημιουργία του Εθελοντικού Μηχανισμού Μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στις χώρες πρώτης υποδοχής, αλλά ως Ευρώπη, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανυθεί.” 

Μπορείτε να κατεβάσετε φωτογραφικό υλικό εδώ: https://we.tl/t-q0Fbt3kfQX

 

Μπορείτε να κατεβάσετε τη δήλωση του κ. Υπουργού εδώ: https://we.tl/t-zbtXefR80P

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ