Παρασκευή 14.06.2024

Σχεδίαζαν γάμο και βάφτιση το καλοκαίρι, τώρα θα πάνε στη κηδεία του μωρού τους – Οι μοιραίες στιγμές

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας με το βρέφος που πέθανε στο αυτοκίνητο, όπου το ξέχασε ο πατέρας του.

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που γράφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άρτα, όπου ένας 37χρονος πατέρας ξέχασε για ώρες το μωρό του στο αυτοκίνητο. Όταν το συνειδητοποίησε ήταν ήδη πολύ αργά καθώς η 5,5 μηνών κορούλα του ήταν ήδη νεκρή και σύμφωνα με πληροφορίες, έβγαζε αφρούς από το στόμα της.

Το μωράκι, θα κηδευτεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περδικορράχη, χωριό καταγωγής της μητέρας του και, σύμφωνα με τη θρησκεία, για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί. Έτσι, θα προηγηθεί η βάπτιση στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα  Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε παντρευτεί με πολιτικό γάμο και σκόπευαν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι να παντρευτούν με θρησκευτικό γάμο και παράλληλα να βαφτίσουν την κορούλα τους.

«Το μωρό δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα»

«Ξεκινήσαμε από το σπίτι στις 07:00. Αντί να στρίψω αριστερά στον βρεφονηπιακό σταθμό, έστριψα δεξιά και πήγα στη δουλειά μου. Το παιδί στο πίσω κάθισμα πρέπει να κοιμόταν, δεν έκλαιγε και δεν το άκουγα. Το κάθισμα ήταν χαμηλό και δεν το έβλεπα από τον καθρέπτη» φέρεται να δήλωσε ο 37χρονος πατέρας, μετά τον τραγικό θάνατο της κόρης του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας πήρε το μωρό του χθες το πρωί, για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό και έπειτα θα πήγαινε στη δουλειά του. Όμως αυτό δεν συνέβη και η τραγωδία έγινε αντιληπτή όταν η τραγική μητέρα του μωρού πήγε το μεσημέρι να πάρει το παιδί από τον σταθμό.

«Εάν έξω από το αυτοκίνητο έχει 25 βαθμούς, μέσα μπορεί να έχει 45 βαθμούς»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, Κώστας Νταλούκας, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση και εξήγησε πως εάν η θερμοκρασία έξω είναι 25 βαθμούς, μέσα στο αυτοκίνητο μπορεί να έχει 45 βαθμούς.

«Κάθε τέτοιο γεγονός είναι μία θλιβερή είδηση για εμάς. Το πιθανότερο είναι πως όταν οι γονείς είναι αγχωμένοι, ανεξάρτητα για το επάγγελμα, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να ξεχαστεί. Μάλιστα, οι γονείς, μπορεί να έχουν στο μυαλό τους πως το έχουν πάει στο βρεφονηπιακό. Εύκολα θα μπορούσε ένας γονέας να ξεχάσει το παιδί. Πιθανόν να άντεξε 3-4 ώρες αλλά από τη στιγμή που το αυτοκίνητο ήταν κλειστό, τότε η θερμοκρασία αυξήθηκε πάρα πολύ. Εάν έξω έχει 25 βαθμούς, μέσα μπορεί να έχει 45 βαθμούς. Με αυτές τος θερμοκρασίες θα μπορούσε να αντέξει λίγο χρόνο. Τα μωρά έχουν μειωμένη θερμορύθμιση και ανεβαίνει 3-4 φορές πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα παιδιά» λέει χαρακτηριστικά.

Σε αυτό, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι «το μωρό πήγε στο νοσοκομείο με το μπουφάν και ήταν αρκετά ιδρωμένο όταν πήγε στο νοσοκομείο», όπως είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος στην εκπομπή του MEGA.

Σε ειδικούς θαλάμους στο νοσοκομείο και οι δύο γονείς

Και οι δύο τραγικοί γονείς κατέρρευσαν στο άκουσμα ότι το μωρό τους πέθανε και χρειάστηκε από την πρώτη στιγμή να μπουν σε καταστολή, καθώς υπήρχε ο φόβος ότι θα επιχειρούσαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Διακριτική είναι και η αστυνομική παρουσία καθώς υπάρχουν φόβοι για επεισόδια από τη οικογένεια της 27χρονης προς τον 37χρονο, τον οποίο θεωρούν ως τον μόνο υπαίτιο και ήδη από χθες, απειλούσαν να λιντσάρουν.

Η μητέρα βρίσκεται και αυτή σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου και στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της αλλά και ψυχολόγοι.

Πηγή: in.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ