Τετάρτη 21.02.2024

Σαμαράς για ομόφυλα: Λέμε στον ελληνικό λαό να μην απέχει και ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;

Διαφοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού για την αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» που έδειξε ο Μητσοτάκης για βουλευτές και υπουργούς όσον αφορά τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τη διαφοροποίησή του με την θέση του πρωθυπουργού να επιτρέψει την αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» των βουλευτών όσον αφορά στη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια διατύπωσε την Παρασκευή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός φθάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

Δείτε τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς φρόντισε, επίσης, να επαναλάβει με έμμεσο τρόπο την αντίθεση του με τη ρύθμιση παραπέμποντας σε τοποθέτηση που θα κάνει στη Βουλή «όταν έρθει η ώρα».

«Στην συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή» πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κυβερνητικά στελέχη που ρωτήθηκαν για την διαφοροποίηση Σαμαρά αρκέστηκαν να σχολιάσουν μονολεκτικά: «αναμενόμενο».
Τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αποχή των βουλευτών και υπουργών

Ερωτηθείς για το αν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για βουλευτές και υπουργούς όταν έρθει στη Βουλή για ψήφιση η σχετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του την Τετάρτη στην ΕΡΤ είχε απαντήσει:

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ