Κυριακή 28.05.2023

Ρυθμός Επικαιρότητας

Ν. Ανδρουλάκης: Ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες
Στη βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα της Δημοκρατικής Παράταξης που γίνεται ξανά πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ευχαριστώντας εκ βαθέων όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου. Αναφερόμενος στη «μεγάλη τιμή που μας έκαναν και συνυπέγραψαν την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης», τόνισε: «Ανατέλλει ο ήλιος της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες. Ο μεγάλος νικητής απόψε είστε όλοι εσείς. Που πιστέψατε, που αγωνιστήκατε, που αψηφήσατε όσους ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ υποταγμένο. Σήμερα, αποδείχθηκε η βαθιά ιστορική και κοινωνική ρίζα της Δημοκρατικής Παράταξης. Σήμερα, το λαογέννητο κίνημα ξαναγίνεται πρωταγωνιστής στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας». Ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που «τα τελευταία χρόνια αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες. Κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε περιτύλιγμα ενός παρακράτους υποκλοπών και εκτεταμένης διαφθοράς». Απέδωσε το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πλήρωσε τα παραπάνω στον «χρυσό» της χορηγό, που έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση: Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ. «Όμως, απόψε το βράδυ, ο ελληνικός λαός ανέδειξε μία τεράστια ανάγκη. Να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στον τόπο, που θα αγκαλιάσει τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών. Που θα πορεύεται με τον λόγο της προόδου, της υπευθυνότητας και της αξιοπιστίας. Αυτή η παράταξη έχει χρέος να παλεύει γνήσια για τους πολλούς, με πυξίδα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Αυτόν το λαό εμείς δεν πρέπει να τον απογοητεύσουμε. Και δεν θα τον απογοητεύσουμε. Γιατί είμαστε η Δημοκρατική Παράταξη των αρχών, των αξιών, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να τελειώνουμε με τη διχόνοια και την τοξικότητα. «Έχουμε χρέος η πατρίδα μας να γυρίσει σελίδα, ενώνοντας τον ελληνικό λαό. Έχουμε χρέος να έρθουν καλύτερες μέρες, με ισχυρό κοινωνικό κράτος και με βιώσιμη ανάπτυξη», είπε, απευθύνοντας, από τα ιστορικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό Έλληνα, «να αγωνιστούμε μαζί σε αυτήν τη νέα ελπιδοφόρα πορεία. Ελάτε ξανά όλοι μαζί να δυναμώσουμε την παράταξή μας, τον πραγματικό και γνήσιο αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας». Κλείνοντας το μήνυμά του, ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και έτοιμο για την επόμενη μεγάλη μάχη, για την επόμενη μεγάλη νίκη. Σε αυτήν, λοιπόν, τη μάχη, θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο ψηλά, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες όλου του ελληνικού λαού, της μεσαίας τάξης και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Σήμερα, από αυτά τα ιστορικά γραφεία, ξαναπιάνουμε το νήμα της Ιστορίας. Και δεσμεύομαι προσωπικά, στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, ότι και στην επόμενη μάχη, το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής, όπως και απόψε το βράδυ. Έχουμε χρέος να εκφράσουμε τις ελπίδες, τις αγωνίες και την προοπτική του ελληνικού λαού. Θα τα καταφέρουμε ενωμένοι, δυνατοί, όπως πάντα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ανανεωμένο, ενωμένο και δυνατό. Σας ευχαριστώ όλους και όλες από τα βάθη της καρδιάς μου για τον περήφανο αγώνα που δώσαμε. Σηκώστε την πράσινη σημαία, την περήφανη σημαία της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο ήλιος της ελπίδας και της προοπτικής ξανανατέλλει απόψε το βράδυ στην πατρίδα μας. Καλή δύναμη και καλό μας αγώνα».

Περισσότερα ΕΔΩ

Δηλώσεις Τσίπρα: Ο πολιτικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ ανάλογος με τον εκλογικό
Οι πρωταθλητές του θράσους συνεχίζουν την ίδια τακτική, σαν να μην μεσολάβησε η λαϊκή ετυμηγορία. Πριν τις εκλογές τους έφταιγαν οι δημοσκοπήσεις, που, όπως αποδείχθηκε όμως περίτρανα, τους ευνοούσαν σκανδαλωδώς εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία παρότι αύξησε τις κοινωνικές ανισότητες, κυβέρνησε με γνώμονα τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών, επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, με το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος να αποδεικνύεται το περιτύλιγμα του παρακράτους των υποκλοπών και της εκτεταμένης διαφθοράς, αντί να καταρρεύσει, ενισχύθηκε χάρις τον χρυσό χορηγό της. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ ας κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως οι «Πρέσπες του Αιγαίου» και «η θάλασσα δίχως σύνορα», για τα «τοπικά νομίσματα» και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Ο πολιτικός κατήφορος του κ. Τσίπρα είναι ανάλογος με τον εκλογικό. Πάνω στην αγωνία της πολιτικής του επιβίωσης έφτασε στο σημείο να αγκαλιάσει τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνει την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή, εντάσσοντας στα ψηφοδέλτιά τον Ευάγγελο Αντώναρο, να απευθύνει προσκλητήριο ως και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Αποκαλύφθηκε έτσι γιατί δεν ψήφισαν την τροπολογία, που απαγόρευε στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Ο ελληνικός λαός έστειλε καθαρά τα μηνύματά του και καθείς εφ’ ω ετάχθη. Σε αυτή τη νέα πορεία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αγκαλιάζει τις αγωνίες των πολιτών για να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στην αντιπολίτευση, πραγματικό ανάχωμα και αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα ΕΔΩ

Εκλογές: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική αντιπολίτευση στη ΝΔ
Όταν ο χάρτης της χώρας κυριαρχείται από τη Νέα Δημοκρατία ουδείς μπορεί να επιχαίρει. Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, που αύξησε τα ποσοστά του σχεδόν 50% και σε απόλυτους αριθμούς κατά 200.000 ψήφους σε σχέση με το 2019, είναι ένα εξαιρετικά θετικό αποτέλεσμα. Η υπέρβαση των προγνωστικών και των δημοσκοπικών προβλέψεων είναι μια μεγάλη νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης. Μετά από 11 χρόνια καταγράψαμε για πρώτη διψήφιο ποσοστό και αυτό αποτελεί μια τεράστια ευθύνη. Το θετικό μεταρρυθμιστικό μήνυμα που εκπέμψαμε επιβραβεύθηκε. Οι πολίτες που εμπιστεύθηκαν τη δική μας εναλλακτική πρόταση έβαλαν το λιθαράκι τους στην αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα. Όταν όμως έμεινε όρθια μία κυβέρνηση διεύρυνσης των ανισοτήτων, λανθασμένης διαχείρισης επάλληλων κρίσεων και παρακρατικών μεθοδεύσεων στο κράτος δικαίου, αν μη τι άλλο πρέπει κανείς να σταθεί στον χρυσό χορηγό που δεν είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την κάλπη αναδείχθηκε μια εθνική ανάγκη. Να έχουμε ξανά μια ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική εναλλακτική. Μια ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ, συνεπή, σοβαρή, ειλικρινή και αξιόπιστη. Δηλαδή όλα όσα δεν υπήρξε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ. Στον καμβά της αξιόπιστης, γνήσιας προοδευτικής αντιπολίτευσης δεν χωρούν ο λαϊκισμός, η διχόνοια, οι ανερμάτιστες πολιτικές προτάσεις, ούτε φυσικά ο τυχοδιωκτισμός ενός κόμματος που όχι μόνο στέγασε τους ορφανούς ΑΝΕΛ και τον κ. Αντώναρο, αλλά έφτασε στο σημείο να «κλείσει και το μάτι» παραμονές των εκλογών στις ακραίες ψήφους της Χρυσής Αυγής. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι ο γνήσιος προοδευτικός ιδεολογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να ενώσουμε τους πολίτες, να ακούσουμε τις αγωνίες τους και να εκφράσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Εμείς απευθύνουμε ένα ειλικρινές κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες: Ελάτε να φτιάξουμε μια παράταξη ορθού λόγου, σοβαρότητας, αξιόπιστης αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ