Κυριακή 02.04.2023

Ρυθμός Επικαιρότητας

Ανακοινώσεις Γεραπετρίτη: Φθάσαμε σε εθνική τραγωδία για να εξαγγελθούν τα αυτονόητα
Οι σημερινές ανακοινώσεις και απαντήσεις του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις Υποδομές και Μεταφορές, κ. Γεραπετρίτη, αποδεικνύουν την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από την πλευρά της Κυβέρνησης, για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς και την έλλειψη κάθε ασφαλιστικής δικλείδας, λόγω απουσίας Συστημάτων Ελέγχου. Φτάσαμε, δυστυχώς, σε μια εθνική τραγωδία για να έρθει η κυβέρνηση και να εξαγγείλει, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, την αυτονόητη υποχρέωση, δηλαδή την ολοκλήρωση των έργων που θα διασφάλιζαν την ασφαλή μετακίνηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Όσο για τη στοιχειωμένη Σύμβαση 717 του 2014, με τις θητείες δύο διαδοχικών Κυβερνήσεων, χρησιμοποιείται για επικοινωνιακούς λόγους, παρέμβαση του Πρωθυπουργού. Αποτελεί όμως υποχρέωση της αναδόχου εταιρείας να ολοκληρώσει το έργο Σηματοδότησης και Τηλεδιοίκησης που έχει αναλάβει, μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση του 2021, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, αντί της συμβατικής της υποχρέωσης για δύο ή το πολύ τρία χρόνια.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα ήταν φρόνιμο να περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας των εμπειρογνωμόνων και της Δικαιοσύνης, αντί όπως έκανε σήμερα να βγάζει τα δικά του πορίσματα, με αναφορά στον ανθρώπινο παράγοντα και στη λειτουργία του τοπικού κέντρου τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων. Όσο για τις προσλήψεις στις οποίες αναφέρθηκε που έρχονται αφενός με μεγάλη καθυστέρηση κι αφετέρου δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών, αυτές αφορούν στην Προκήρυξη του Δεκεμβρίου του 2022 για 117 θέσεις ( 36 θέσεων Σταθμαρχών) που ακόμα δεν έχουν επιλεγεί, αλλά και 200, σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, αναθέσεις συμβάσεων (μπλοκάκι), μεταξύ των οποίων 73 Σταθμάρχες. Η ασφάλεια στον σιδηρόδρομο χρειάζεται σχέδιο και επιτάχυνση στην εγκατάσταση των συστημάτων σηματοδότησης , τηλεδιοίκησης και ελέγχου της κυκλοφορίας. Μέχρι αυτά να λειτουργήσουν, για την ασφάλεια του σιδηροδρομικού δικτύου, πέραν από τους δύο Σταθμάρχες ανά Σταθμό, η Πρόταση του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής αφορά στην εγκατάσταση φωτοσήμανσης στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη, και ενίσχυση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοκρατικές διαδικασίες.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τραγωδία Τεμπών: Ο ελληνικός λαός ζητά να έρθουν όλα στο φως
Λίγες ημέρες μετά την εθνική τραγωδία ο ελληνικός λαός ζητά να έρθουν όλα στο φως. Να υπάρχει δικαιοσύνη και κυρίως ένα κράτος που να εγγυάται την ασφάλεια προς όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τη νέα γενιά του τόπου, που θέλει να δει ότι κάτι πραγματικά αλλάζει. Βλέπουμε εδώ και μέρες κορυφαίους υπουργούς, σε διατεταγμένη υπηρεσία, να προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν όλα στη δημόσια συζήτηση. Ό,τι και να πει ή να κάνει ο κάθε υπουργός, δεν μπορεί η μια κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία σχεδόν μία τετραετία να αποσείσει τις βαρύτατες ευθύνες της. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που κυβερνούν 1.332 ημέρες, 44 μήνες, να αναλάβουν ατόφια και ακέραιη την ευθύνη τους. Είναι η πολλοστή φορά που ακούμε συγγνώμη από τον κ. Μητσοτάκη και θα αξιολογηθεί και αυτή από τους πολίτες. Έχουμε 3,5 χρόνια τώρα και άλλα 4,5 πριν μία σύμβαση για την τηλεματική, την τηλεδιοίκηση και τη φωτοσήμανση στο επίμαχο σημείο, που έχει πάρει επτά παρατάσεις και ένα καπέλο 13 εκατ. ευρώ. Σήμερα, εννέα χρόνια μετά, με 54 εκατ. ευρώ μετράμε 57 νεκρούς. Εμείς λέμε ναι στη συζήτηση, αλλά όχι στη σύγχυση, τον συμψηφισμό ή τον επιμερισμό ευθυνών. Τις ευθύνες θα τις αποδώσει και η Δικαιοσύνη αλλά και ο λαός όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης. Για όσους μιλούν δε, για διαχρονικές ευθύνες και του ΠΑΣΟΚ στην τραγωδία, θυμίζουμε ότι το 2011 το οργανόγραμμα του ΟΣΕ μετρούσε 2.800 θέσεις πλήρως επανδρωμένες. Ποτέ δεν μετακινήθηκε κανένας από μονάδες ασφαλείας του ΟΣΕ. Ήταν η μόνη εταιρεία του Δημοσίου που μέσα στο πρώτο μνημόνιο έκανε συλλογική σύμβαση εργασίας με τους εργαζομένους της, ενώ το «κακό ΠΑΣΟΚ» είναι αυτό που ίδρυσε τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Το ΠΑΣΟΚ πήρε έναν καταχρεωμένο με 10,9 δισ. ευρώ χρέος ΟΣΕ και τον εξυγίανε. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα είχε πωληθεί με τίμημα 300 εκατ. και μετά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και την πούλησε 45 εκατ. αντί πινακίου φακής.

Περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ

Δηλώσεις Γεωργιάδη: Κυνικές παραδοχές στα όρια της ύβρεως
Με τον πλέον κυνικό τρόπο ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μας αποκάλυψε ότι εν γνώσει του ο κ. Καραμανλής έλεγε ψέματα στη Βουλή και τους πολίτες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων οκτώ ημέρες πριν το τραγικό δυστύχημα. Όταν δηλαδή διαβεβαίωνε τους πολίτες πως είναι ασφαλές να ταξιδεύουν με το τρένο, ενώ γνώριζε τις εγκληματικές καθυστερήσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εγκατάσταση συστημάτων τηλεδιοίκησης και την υποστελέχωση των σταθμών του ΟΣΕ. Ανέφερα μάλιστα ότι αν ο πρώην Υπουργός αποκάλυπτε την αλήθεια «δεν θα έμπαινε άνθρωπος στο τρένο». Αυτή η παραδοχή μετά από τη βαριά απώλεια 57 συνανθρώπους μας, αγγίζει τα όρια της ύβρεως. Την κυβέρνηση δηλαδή την ενδιαφέρει μόνο να μπαίνουν οι άνθρωποι στα τρένα ή και να βγαίνουν ζωντανοί από αυτά; Αλήθεια ο «ανεύθυνος άρχων» Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταλογίσει κάποια ευθύνη στον κ. Γεωργιάδη για τη δήλωση του αυτή;

Περισσότερα ΕΔΩ

Ημέρα της Γυναίκας: Πρώτο το ΠΑΣΟΚ έθεσε τη Ισότητα στο επίκεντρο
Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής ήταν το πρώτο κόμμα που έθεσε την Ισότητα στο επίκεντρο της πολιτικής του και την κατοχύρωσε νομικά. Μέσα στις σημερινές διαφοροποιημένες συνθήκες και απαιτήσεις της κοινωνίας, διαμορφώνει ένα νέο πλαίσιο προτάσεων, οριζόντιων και διατομεακών, που αναδεικνύει την Ισότητα ως συλλογική κοινωνική επιδίωξη. Προτείνουμε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δομικών αλλαγών για την ενδυνάμωση των γυναικών στην αγορά εργασίας, για αύξηση της εκπροσώπησής τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ένταξη της διάστασης του φύλου στην εκπαίδευση. Παράλληλα, η πραγματική μεταρρύθμιση για την ουσιαστική πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας και η υποστήριξη των θυμάτων αποτελούν βασικούς άξονες πολιτικής που αναγνωρίζουν τους πολίτες ως ευημερούντα μέλη ενός ισόρροπου κοινωνικού συνόλου ανεξάρτητα από την έμφυλη ταυτότητά τους.

Περισσότερα ΕΔΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ