Τρίτη 09.08.2022

Ρυθμός Επικαιρότητας

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2022

Ν. Ανδρουλάκης: Φέτος το καλοκαίρι ο Έλληνας θα νιώσει ξένος στον τόπο του εξαιτίας της ακρίβειας
«Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι, που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγοντας την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ενέργεια

«Πολύ συχνά στα θέματα της Ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την Ευρώπη ότι λειτουργεί σαν αργοκίνητο καράβι και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Την ίδια στιγμή όμως, αρνείται να λάβει μέτρα τα οποία η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους καταναλωτές αυτή τη δύσκολη περίοδο. Το πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, που προτείνουμε, είναι μια ευρωπαϊκή λύση καθώς περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Fuel Pass

«Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το fuel pass 2 θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ. Είναι ενδεικτικό, ότι στο πρώτο fuel pass η τιμή της απλής αμόλυβδης ήταν στα 2,075, ενώ σήμερα η μέση πανελλαδική τιμή έχει ξεπεράσει τα 2,42 ευρώ»

Παρατεταμένη εκλογολογία

«O Πρωθυπουργός ενώ το προηγούμενο διάστημα προέβαινε σε ξεκάθαρες τοποθετήσεις περί εξάντλησης της τετραετίας, με τις διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου και τις δημόσιες παρεμβάσεις των Υπουργών έχουν δημιουργήσει την αίσθηση ότι πάμε σε πρόωρες εκλογές […]. Έχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό.Είναι αδιανόητο ο Πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές».

Τουρκική προκλητικότητα

«Η Τουρκία αγωνίζεται να βάζει λέξεις σε ψηφίσματα σε κάθε φόρουμ, που συμμετέχει, χτίζοντας έτσι μια αναθεωρητική πολιτική. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνεται πεδίο για να κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες. Δεν άκουσα από το στόμα του Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, που μετέχει σε φόρουμ που συμμετέχει και το κόμμα μας, να έχουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το πώς η Ευρώπη θα αποκτήσει αποτρεπτικό σχέδιο σε σχέση με το σχέδιο κατευνασμού που έχει σήμερα. Γι’ αυτό εξαρχής ζητήσαμε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να υπάρξει αυτή η κοινή στρατηγική».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι μονομερείς ενέργειες του Υπ. Παιδείας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα, αντί να τα επιλύουν
«Για εμάς το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ένας ισχυρός πυλώνας ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας» υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) και το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια. Κατά τη συζήτηση, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία του δημόσιου Πανεπιστημίου ως πυλώνα ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας και αφού άκουσε τις παρατηρήσεις των εκπροσώπων της πανεπιστημιακής κοινότητας κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να μην προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες που πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν, προκρίνοντας τον ώριμο διάλογο για τις όποιες αλλαγές χρειάζονται. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους Πρυτάνεις και την ΠΟΣΔΕΠ για τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε και την ανταλλαγή απόψεων. Οι όποιες αλλαγές χρειάζονται και σε διοικητικό επίπεδο πρέπει να είναι προϊόν ενός ώριμου δημόσιου διαλόγου και όχι μονομερών ενεργειών από το Υπουργείο Παιδείας, που αντί να επιλύουν χρόνια προβλήματα, τα πολλαπλασιάζουν». Περισσότερα ΕΔΩ
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής γράφει με τους πολίτες τις προτάσεις για το αύριο
Στην αστάθεια οδηγεί την χώρα η Κυβέρνηση -σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία-, επιδιδόμενη σε μία παρατεταμένη εκλογολογία, την οποία μάλιστα επιρρίπτει στην αντιπολίτευση επειδή κάνει το καθήκον της. Προκειμένου λοιπόν να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες, πρέπει να γίνουν εκλογές. Η θέση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με τις προοπτικές κυβερνησιμότητας, είναι κρυστάλλινη: Κοιτάζουμε τον ελληνικό λαό στα μάτια και του εγγυόμαστε ότι είμαστε εδώ για να γίνουμε χρήσιμοι με τις προτάσεις μας, το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα και τη δική μας ιδεολογική ταυτότητα. Ο πολίτης θα αποφασίσει. Είμαστε δεν εδώ για να βοηθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, αλλά για να βοηθήσουμε τους πολίτες. Κατεβαίνουμε σε εκλογές με προτάσεις και όχι συνθήματα. Δεν κυνηγάμε τις ατάκες στα πλατό και στην κοινωνία. Κατεβαίνουμε στην κοινωνία, συζητάμε μαζί με την κοινωνία και γράφουμε με τις δυνάμεις της αγοράς –με την κοινωνία– τις προτάσεις μας για το αύριο, σφυρηλατώντας μία νέα σχέση με τον λαό που καθημερινά δοκιμάζεται. Περισσότερα ΕΔΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ