Σάββατο 30.09.2023

Ρυθμός Επικαιρότητας

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2022
Δωρεάν μετακίνηση με αστικές συγκοινωνίες για τους αδύναμους συμπολίτες μας
Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ευάλωτων συνανθρώπων μας, με δύο νέες παρεμβάσεις για την προστασία των πιο αδύναμων οικονομικά πολιτών αλλά και την ουσιαστική κινητροδότηση των νοικοκυριών στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως ήδη εφαρμόζεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, θέλουμε οι φτωχότεροι Έλληνες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στις αστικές συγκοινωνίες φέτος το χειμώνα. Παράλληλα προτείνουμε την παροχή γενναίων φορολογικών κινήτρων σε όσους εξοικονομούν ενέργεια στα σπίτια τους, όπως είναι η έκπτωση φόρου και η μείωση του ΦΠΑ, πχ για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα.
Σκάνδαλο υποκλοπών Να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας
Συνεχίζοντας τον θεσμικό του αγώνα για να πέσει επιτέλους φως στο σκάνδαλο υποκλοπών απέναντι σε όσους επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έπειτα από τα πρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν και τα οποία δεν αποτελούν αντικείμενο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής. Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, προτείνει να κληθούν για ακρόαση όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται στις σχετικές και ήδη δημοσιευθείσες αιτήσεις των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης.
Ενέργεια: Στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις σε παραγωγικές επενδύσεις
Η άρνηση της Κυβέρνησης να θωρακίσει ενεργειακά τις κατοικίες ενόψει του δύσκολου χειμώνα, είναι πολιτική της επιλογή. Η υπερεκτέλεση των φορολογικών εσόδων φέτος (5,6 δισ. ευρώ στο 8μηνο), και τα επιπλέον έσοδα από φόρους τον Αύγουστο (1,4 δισ. ευρώ επιπλέον σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο) δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και δημοσιονομικές δικαιολογίες. Η Κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, προωθώντας παραγωγικές επενδύσεις, εγχώριας προστιθέμενης αξίας, όπως είναι η έκπτωση φόρου για ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και η μείωση του ΦΠΑ για οικιακά ενεργειακά συστήματα, όπως ηλιακοί θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά οροφής.
Συντάξεις: Μετά την παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται τα λάθη τους
Έπειτα από ερώτηση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, το Υπουργείο Εργασίας παραδέχθηκε τα σοβαρά λάθη που επιφέρουν δραματική μείωση της σύνταξης εκατοντάδων πολιτών και είναι αποτέλεσμα της προχειρότητας της fast-track διαδικασίας έκδοσης συντάξεων που η Κυβέρνηση επέλεξε για να αντιμετωπίσει τις χιλιάδες εκκρεμότητες. Πρόκειται για την ευρέως παρατηρούμενη και λανθασμένη εκ μέρους του ΕΦΚΑ περικοπή των συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων κατά 30%-60% που είτε δεν απασχολούνται καθόλου, είτε έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα από αγροτική απασχόληση ως αγρότες ειδικού καθεστώτος. Ο Υφυπουργός κ. Τσακλόγλου παραδέχτηκε το πρόβλημα, περιορίζοντας ωστόσο την έκτασή του μόνο σε 130 λανθασμένες συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Είναι μεγάλη ανάγκη να αποκατασταθεί αυτή η κατάφωρη αδικία και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες διορθώσεις στα ποσά των συντάξεων και να επιστραφούν τα αναδρομικά και να σταματήσουν να καθοδηγούνται οι θιγόμενοι σε υποβολή προσφυγής στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που είναι κοστοβόρο και χρονοβόρο. Περισσότερα ΕΔΩ
Ανοιχτη πρόσκληση συμμετοχής στους τομείς πολιτικής μας
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κάνει για ακόμη μία φορά πράξη την χάραξη πολιτικής από τα κάτω προς τα πάνω. Ως ένα ανοιχτό και δημοκρατικό κόμμα κι αποδεικνύοντας έμπρακτα την απόφαση του να ενισχύσει τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτικά δρώμενα, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία, τo Κίνημα συνεχίζει τις δράσεις ανοικτής διακυβέρνησης που έχει υπολοποιήσει ήδη από το 2009 κι απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στην κοινωνία, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, για την στελέχωση των τομέων πολιτικής του Κινήματος. Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, επαγγελματίας, φοιτητής, εργαζόμενος, ακαδημαϊκός, επιστήμονας μπορεί να συμμετέχει στους θεματικούς τομείς πολιτικής, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση και εξειδίκευση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος.

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ