Πέμπτη 11.08.2022

Ρυθμός Επικαιρότητας

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2022

Πτώση Antonov: Να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων & η αγροτική παραγωγή
«Η υπόθεση της πτώσης του ουκρανικού αεροσκάφους στην περιοχή του Παγγαίου εμφανίζει διαρκώς νέες και άγνωστες πτυχές. Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη των ερευνών. Καλούμε τις ελληνικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές να πράξουν κάθε αναγκαία ενέργεια για τη διασφάλιση της υγείας των κατοίκων της περιοχής και για την εξασφάλιση της αγροτικής παραγωγής. Εν συνεχεία δε να υπάρξει αναλυτική και πλήρης ενημέρωση των πολιτών για μια σειρά ερωτημάτων, που αφορούν στη διαδρομή του αεροσκάφους, την προέλευση και τον προορισμό του, τις συνθήκες της πτώσης του και ιδίως την ακριβή ταυτότητα και τον βαθμό επικινδυνότητας του φορτίου» σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, για την συντριβή του αεροσκάφους Antonov το βράδυ του Σαββάτου, λίγο έξω από την Καβάλα.
Κλείσιμο αεροδρομίου Καστελόριζου: Πλήγμα για την εθνική οικονομία
Την αδράνεια και την απροθυμία της Κυβέρνησης να επιλύσει το σοβαρότατο ζήτημα της υποστελέχωσης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας αντανακλά το κλείσιμο του αεροδρομίου στο ακριτικό Καστελόριζο εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης, λόγω ασθενείας του μοναδικού υπαλλήλου που υπηρετεί εκεί. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα για τη χώρα μας και την Εθνική οικονομία, που οφείλεται στην αδικαιολόγητη κι απαράδεκτη κυβερνητική ολιγωρία. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε έγκαιρα προειδοποιήσει, όπως επανειλημμένα έκαναν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Τηλεπικοινωνιακών της ΥΠΑ, για όλες αυτές τις δυσλειτουργίες. Τα στοιχεία μαρτυρούν το μέγεθος της κυβερνητικής αβελτηρίας: Στα έντεκα από τα δεκαπέντε περιφερειακά αεροδρόμια, υπηρετεί ένας μόνο υπάλληλος, για 24ωρη εξυπηρέτηση του αεροδρομίου, και στα επτά από αυτά δεν υπάρχει κανένας μόνιμος υπάλληλος! Καλούμε την Κυβέρνηση να επιλύσει, άμεσα, όπως οφείλει, όλα τα σχετικά προβλήματα, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και με ασφάλεια, με το κατάλληλο και απαιτούμενο προσωπικό, όλα τα αεροδρόμια και ιδιαίτερα τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Στις πυρόπληκτες περιοχές του Ρεθύμνου ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής
Την αμέριστη στήριξη κι αλληλεγγύη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στους πολίτες των πυρόπληκτων περιοχών στο Ρέθυμνο που βίωσαν δύσκολες στιγμές, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος που χθες, με κλιμάκιο του κόμματος περιόδευσε στους οικισμούς Κρύα Βρύση, Μελαμπες, Αγία Γαλήνη, Σακτούρια και Ορνέ. «Θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας εντείνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές ώστε να αμβλυνθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος. Αναλυτικά, ο ίδιος δήλωσε: «Χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί και περιουσίες έχουν καταστραφεί. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, που βίωσαν αυτή την καταστροφή, το Δήμαρχο και τις τοπικές αρχές. Ζητάμε άμεσα να υπάρξουν οι αποζημιώσεις. Από την πλευρά μας θα πιέσουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο να μην υπάρξει γραφειοκρατία. Το εισόδημα των κατοίκων σε μεγάλο βαθμό εξαρτιόταν από τις καμένες εκτάσεις. Ζητάμε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να σπεύσουν εδώ οι αρμόδιες αρχές και να δώσουν λύση στα προβλήματα. Ενώνουμε τη φωνή μας με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας να αναβαθμιστεί σε σταθμό πυροσβεστικής το τοπικό κλιμάκιο για να μην βιώνουμε κάθε τρεις και λίγο τα ίδια γεγονότα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ