Παρασκευή 14.06.2024

Ρουμάνοι και Τούρκοι μαθητές στην Βιβλιοθήκη

Επίσκεψη στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» πραγματοποίησαν μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου, μαζί με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους, από τη  Ρουμανία και την Τουρκία. Βρίσκονται από μέρες στη Χίο για την υλοποίηση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus ,μαζί με τους συμμαθητές τους του 2ου Γυμνασίου, με θέμα «Don´t be mean behind the (computerscreen», δηλαδή «μην είσαι κακός/ποταπός/αγενής  όταν βρίσκεσαι πίσω από την (ασφάλεια) της οθόνης του υπολογιστή». Σημαντικότατο θέμα από παιδαγωγικής απόψεως.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές και μαθήτριες έμειναν έκπληκτοι από την εικόνα της Βιβλιοθήκης και από όσα ο χρόνος τους επέτρεπε να δουν και να ακούσουν. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης από την Προϊσταμένη  Άννα Χαζίρη και τον υπεύθυνο καθηκόντων ξεναγήσεων Κώστα Ζαφείρη. Οι ερωτήσεις τους πολλές και ποικίλες περιστράφηκαν στον αριθμό των βιβλίων της Βιβλιοθήκης στο πότε και πού εκδόθηκαν και με ποιο τρόπο αποκτήθηκαν.

Ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης αφού καλωσόρισε τους μαθητές μίλησε προς τους εκπαιδευτικούς για τους στόχους και για τον τρόπο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. Να σημειωθεί ότι συντονιστής του προγράμματος είναι το 2ο Γυμνάσιο Χίου με την διευθύντρια Δέσποινα Μουτάφη και υπεύθυνες τις καθηγήτριες Κική Μηλιάδη και Νίκη Κοντού.

Στον αποχαιρετισμό, στην επίδοση των δώρων και πριν την αναμνηστική φωτογραφία στα σκαλοπάτια της Βιβλιοθήκης  ζητήσαμε από τους συνοδούς  τα ονόματά τους  και μας είπαν: οι Τούρκοι  Ahmet Fidaci  και Gul Gelebi   και οι Ρουμάνοι  Calmuc Felicia  και  Dinisor Sorin.  Μας είπαν ότι αποχαιρετούν το Νησί με άριστες εντυπώσεις.

rbt

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ