Παρασκευή 27.01.2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι απαντούν ιατροδικαστικοί κύκλοι σε όσα καταγγέλλει ο Αλέξης Κούγιας

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έχει κάνει ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, για τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, οι οποίοι υπέγραψαν το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Η ιατροδικαστική έκθεση κατέληγε ότι και στις δύο περιπτώσεις ο μηχανισμός θανάτου ήταν ασφυκτικός.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας έχει αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή της Πάτρας στα 6,5 χρόνια. Έλαβε την ειδικότητα του χειρουργού και επί σειρά ετών εργαζόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Στη συνέχεια, πήρε την ειδικότητα του ιατροδικαστή. Εδώ και 20 χρόνια εργάζεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Αθήνας, όπως επισημάνθηκε.

Στην εκπομπή εκφράστηκε η εκτίμηση ότι είναι πιθανόν και ο κ. Καλόγρηας να κινηθεί νομικά, μετά τα όσα έχουν ακουστεί.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε ξανά στις σπουδές των δύο ιατροδικαστών, σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία απολογείτο σήμερα στην ανακρίτρια για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Στην υπόθεση αυτή, έχει χαθεί το μέτρο» είπε αρχικά ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορούμενης ενώ αναφερόμενος στον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, τόνισε πως «τον έχω χρησιμοποιήσει 10 χρόνια σε υποθέσεις μου, δεν είπε κανείς ότι είναι ανεπαρκής. Είναι ένας επαρκής, ιδιώτης ιατροδικαστής με σπουδές στην Ιταλία».
«Όπως σπουδές στην Ιταλία έχουν ο Καρακούκης και ο Καλόγρηας. Ο Καρακούκης ήταν 13 χρόνια φοιτητής, ο άλλος ήταν 24 χρόνια στην Ιταλία, έτσι με πληροφόρησαν οι συνάδελφοί του, ιατροδικαστές», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.
Πηγή: enikos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ