Παρασκευή 24.03.2023

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι γιατροί δεν περίμεναν ανακοπή καρδιάς της Τζωρτζίνας

Η κ. Τριάντου, διευθύντρια του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, ήταν η γιατρός που είχε αναλάβει τη νοσηλεία της πρωτότοκης κόρης της κατηγορουμένης, Τζωρτζίνας, το πρώτο 24ωρο που αυτή παρέμεινε στο νοσοκομείο, στις 8 και 9 Απριλίου 2021.Η γιατρός ανέφερε ότι «μόνο στο μόνιτορ κάποια στιγμή κατέγραψε 132 σφύξεις», όμως το καρδιογράφημα που ακολούθησε ήταν φυσιολογικό.  Ερωτηθείσα από τον Δημ. Καράμπελα, συνήγορο του εν διαστάσει συζύγου της κατηγορουμένης, η κ. Τριάντου ανέφερε πως τίποτα δεν προμήνυε ανακοπή καρδιάς.

«Εκανε όλες τις εξετάσεις και δεν φαινόταν τίποτα. Πώς να πεθάνει έτσι το παιδί; Πρέπει να υπάρχει μια αιτία. Δεν πεθαίνει έτσι ο άνθρωπος. Οταν μου είπαν ότι έπαθε ανακοπή, κοιτούσαμε οι γιατροί ο ένας τον άλλον και ψάχναμε το γιατί».

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναλυτικά ο διάλογος

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλ. Κούγιας ανέφερε ότι το παιδί εμφάνιζε επεισόδια όσο παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Συνήγορος: Πριν είπατε ότι όταν διαπίστωσαν ότι το παιδί είχε 132 σφύξεις του κάνανε καρδιογράφημα. Γιατί είπατε ψέματα; Γιατί ψευδορκήσατε;

Μάρτυρας: Προφανώς επειδή δεν υπήρχε νόσος…

Συνήγορος: Την καρδιολόγο γιατί δεν την πήρατε επιτόπου;

Μάρτυρας: Πρώτον ήταν Σαββατοκύριακο. Δεύτερον…

Συνήγορος: Ηταν σαββατοκύριακο λέει… άκου τώρα… Μας έχετε τρελάνει στα ψέματα. Τόσα ψέματα δεν έχει πει κανείς.

Μάρτυρας: Πώς μιλάτε έτσι… Ειμαι δημόσιο πρόσωπο, με ξέρει όλη η Αθήνα, προστατέψτε με, κυρία πρόεδρε.

Συνήγορος : Εξαιτίας σας είναι στη φυλακή η κατηγορουμένη. Αφού δεν έγιναν εξετάσεις στις 9.4 ή στις 10.4 πώς είστε σίγουρη ότι δεν είχαν αυξηθεί οι τιμές;

Μάρτυρας: Οι γιατροί ξέρουν εκείνη την ώρα αν υπάρχει λόγος…

Πηγή: E.T.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ