Τετάρτη 01.12.2021

Ρεκόρ Γκίνες για ένα νέο τύπο «πράσινων» συνθετικών καυσίμων

Η Πολεμική Αεροπορία της Βρετανίας (RAF) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα νέο τύπο συνθετικών καυσίμων και μετά την πετυχημένη ολοκλήρωση μιας δοκιμαστικής πτήσης ενός αεροσκάφους της με αυτά τα καύσιμα η RAF μπήκε στον κατάλογο των Ρεκόρ Γκίνες αφού είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται πτήση με 100% συνθετικό καύσιμο.

Τα καύσιμα αυτά αποτελούνται από υδρογόνο που έχει εξαχθεί από το νερό και από άνθρακα που έχει εξαχθεί από το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Μάλιστα για την όλη διαδικασία παραγωγής αυτών των καυσίμων χρησιμοποιήθηκαν μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα καύσιμα που έχουν την κωδική ονομασία UL91 δημιούργησε η εταιρεία Zero Petroleum που εδρεύει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Αμύνης της Βρετανίας αυτή η νέα μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία καυσίμων που θα αντικαταστήσουν τα ορυκτά καύσιμα στα αεροσκάφη χωρίς να χρειαστεί να γίνει κάποια μετατροπή στις μηχανές τους.

Αν και η RAF εξετάζει το ενδεχόμενο της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας ή ενέργειας από υδρογόνο για τα αεροσκάφη υψηλής απόδοσης απαιτούνται υγρά καύσιμα και αυτά τα συνθετικά καύσιμα μπορούν να πετύχουν τον στόχο της υψηλής απόδοσης αλλά και της φιλικότητας στο περιβάλλον. Η RAF έχει ανακοινώσει ότι θέλει σε εύλογο χρονικό διάστημα τα αεροσκάφη της να παράγουν την μικρότερη δυνατή μόλυνση στην ατμόσφαιρα ει δυνατόν και μηδενική.
Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Naftemporiki.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ