Τετάρτη 27.10.2021

Ρεκόρ Γκίνες: Αυτή είναι η ψηλότερη εν ζωή γυναίκα στον κόσμο

Μια Τουρκάλα που έχει ύψος πάνω από 2 μέτρα είναι επίσημα η ψηλότερη εν ζωή γυναίκα, ανακοίνωσαν τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η Rumeysa Gelgi ελπίζει ότι το ανάστημά της  (2,15 μέτρα), το οποίο είναι αποτέλεσμα μιας κατάστασης που ονομάζεται σύνδρομο Weaver και προκαλεί επιταχυνόμενη ανάπτυξη, θα μπορούσε να «εμπνεύσει άλλους ανθρώπους να αποδεχτούν τον εαυτό τους».

«Κάθε μειονέκτημα μπορεί να μετατραπεί σε πλεονέκτημα, οπότε αποδεχτείτε τον εαυτό σας για αυτό που είστε, να έχετε επίγνωση των δυνατοτήτων σας και να κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε», λέει η ψηλότερη γυναίκα του κόσμου.

Η 24χρονη είχε κατακτήσει ένα ακόμη παγκόσμιο ρεκόρ το 2014, όταν κατέστη η ψηλότερη εν ζωή έφηβη. Έκτοτε, η Gelgi χρησιμοποίησε τη φήμη της για να υποστηρίξει άλλα άτομα με σπάνιες παθήσεις.

Λόγω κινητικών προβλημάτων που σχετίζονται με την κατάστασή της, η κ. Gelgi χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον αναπηρικό αμαξίδιο για να κυκλοφορεί – αν και μπορεί να περπατήσει, επίσης, με τη βοήθεια ενός πλαισίου βάδισης.

Ο Craig Glenday, αρχισυντάκτης των Ρεκόρ Γκίνες, είπε ότι ήταν «τιμή του» το να την καλωσορίσει ξανά στο βιβλίο των ρεκόρ. «Το ακατανίκητο πνεύμα και η υπερηφάνεια της που να ξεχωρίζει από το πλήθος αποτελούν έμπνευση», είπε ο Glenday.

«Η κατηγορία των πιο ψηλών γυναικών δεν “αλλάζει χέρια” πολύ συχνά, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα μοιραστώ αυτά τα νέα με τον κόσμο», προσέθεσε.

Ο ψηλότερος ζωντανός άνθρωπος στον κόσμο, ο Σουλτάν Κοσέν, είναι επίσης από την Τουρκία και το 2018 το ύψος του έφτανε τα 2,51 μέτρα.

Η ψηλότερη γυναίκα που έχει καταγραφεί ποτέ ήταν η Ζενγκ Τζινλιάν, από την επαρχία Χουνάν της Κίνας , η οποία είχε ύψος 2,46 μέτρων,  πριν από το θάνατό της, το 1982.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: Eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ