Τρίτη 06.06.2023

Πυρά ιδιωτικών σχολείων κατά ΣΥΡΙΖΑ: Να ξεκαθαρίσει αν η χυδαία επίθεση Ζουράρι εκφράζει τις θέσεις του κόμματος

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κώστας Ζουράρις / Φωτογραφία: INTIMENEWS

Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στον βουλευτή του Κώστα Ζοράρι μετά τα όσα απίστευτα είπε ο τελευταίος στον ΑΝΤ1 και ζητάει από την ηγεσία του κόμματος να ξεκαθαρίσει αν η χυδαία επίθεση Ζουράρι εκφράζει τις θέσεις του κόμματος.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να ξεκαθαρίσει στους μαθητές, στις οικογένειες, στους εκπαιδευτικούς και στους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αν η χυδαία επίθεση του στελέχους του εναντίον όλων των ανθρώπων της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκφράζει τις γνήσιες θέσεις του κόμματος. Θα είναι η πιο ειλικρινής προγραμματική δήλωση», όπως καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Οι απίστευτες δηλώσεις Ζουράρι για τα πλουσιόπαιδα, τα κ@@@παιδα των ιδιωτικών σχολείων

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου Κώστας Ζουράρις είχε δηλώσει «πρέπει επίσης να καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής, αυτό το τερατούργημα της Κεραμέως, που έστειλε τα παιδιά στα ιδιωτικά εμποροχρηματιστήρια, τα πλουσιόπαιδα, τα κ@@@παιδα, αυτά που έχουν λεφτά».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζουράρι είχε πει «δεν συμμερίζομαι την έκφραση του κ. Ζουράρι, έχει ιδιαιτερότητα βέβαια στις εκφράσεις του».

Η ανακοίνωση του Σύνδεσμου Ιδιωτικών Σχολείων για ΣΥΡΙΖΑ και Ζουράρι

«Σχετικά με τις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υποψήφιου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Κωνσταντίνου Ζουράρι για τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους.

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένας εχθρικός πολιτικός σχηματισμός απέναντι στην πρόοδο, την καινοτομία και την εκπαιδευτική αριστεία, ατμομηχανή των οποίων είναι η ιδιωτική εκπαίδευση, δεν είναι κάτι καινούργιο. Νωπές είναι οι μνήμες της καταστροφικής -για όλη τη χώρα αλλά κυρίως για την Εκπαίδευση- διακυβέρνησης 2015-2019: από την προγραμματική θέση που χαρακτήριζε την ιδιωτική εκπαίδευση …παθογένεια, μέχρι τις δηλώσεις υπουργών ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», από την προσπάθεια για εκδικητική, διχαστική και παράνομη τιμωρία των οικογενειών των μαθητών με την επιβολή ΦΠΑ στα δίδακτρα που συγκέντρωσε θύελλα αντιδράσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι τους καταστροφικούς για την ιδιωτική εκπαίδευση νόμους Φίλη και Γαβρόγλου που εξόντωναν τα ιδιωτικά σχολεία και τα μετέτρεπαν σε κατ’ ουσία κρατικά, η εχθρότητα του κόμματος απέναντι στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν διαχρονικά απροκάλυπτη.

Η πρόσφατη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, στην τρέχουσα προεκλογική εκστρατεία, να εμφανίσει δήθεν σοβαρές προγραμματικές θέσεις στον τομέα της ιδιωτικής εκπαίδευσης – με μια πρόχειρη λίστα 6 γενικόλογων σημείων που παρουσίασε μέσω του … διαχρονικού γραφείου τύπου του στα εκπαιδευτικά θέματα (ΟΙΕΛΕ) – διαψεύστηκε σήμερα πανηγυρικά από τον υπερβάλλοντα ζήλο και την χυδαιότητα του κ. Κώστα Ζουράρη, βουλευτή και υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Α’ Θεσσαλονίκης, χρυσή μεταγραφή από τους αλήστου μνήμης ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Ζουράρης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, χαρακτήρισε «κωλόπαιδα» τους μαθητές των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και «εμποροχρηματιστήρια» τους ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης ενώ κατόπιν επιδόθηκε σε επίδειξη χυδαίου λεξιλογίου και υπονοούμενων.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να ξεκαθαρίσει στους μαθητές, τις οικογένειες, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αν η χυδαία επίθεση του στελέχους του εναντίον όλων των ανθρώπων της ιδιωτικής εκπαίδευσης εκφράζει τις γνήσιες θέσεις του κόμματος. Θα είναι η πιο ειλικρινής προγραμματική δήλωση».

Πηγή: iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ