Πέμπτη 06.10.2022

«Ψευδονταή Μητσό»: Οργή του τουρκικού Τύπου για το «νταηλίκια γιοκ»

Την οργή του τουρκικού Τύπου φαίνεται πως έχει προκαλέσει το «νταηλίκια γιοκ» που είπε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις σημερινές εφημερίδες να πραγματοποιούν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά.

Το «χορό» των αντιδράσεων σέρνει η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Εμανουέλ Μακρόν παρουσιάζει τον πρωθυπουργό στεφανωμένο με τις σημαίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γαλλίας.

«Ψευδονταή Μητσό» γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, προδίδοντας την ενόχληση της Άγκυρας με τη συμμαχία του Έλληνα πρωθυπουργού με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Πιο νηφάλια, η Τζουμχουριέτ γράφει πως «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν».

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global τονίζει, με τη σειρά του, ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στον ΟΗΕ, «θα θέσεις τις προβοκάτσιες της Ελλάδας».

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας».

«Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Πηγή cnn.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ