Δευτέρα 08.08.2022

Πρόταση Αν. Μιχαηλίδη προς υπουργείο Περιβάλλοντος για νέα παράταση σε δασικούς χάρτες

Χορήγηση παράτασης αλλά και ρύθμισης ώστε τα οικονομικά βάρη να μην τα επωμιστούν οι πολίτες, ζητά ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Καταθέτοντας ως Αναφορά προς τον Υπουργό, την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Παντελή Μπουρνιά σχετικά με το ζήτημα των δασικών χαρτών, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:
«Παρότι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί πράγματι περιβαλλοντική και αναπτυξιακή αναγκαιότητα και δεν μπορεί να εκκρεμεί εσαεί, μια στρεβλή αποτύπωση των δεδομένων θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Όπως είναι γνωστό, στη Χίο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου η αρχική ανάρτηση των δασικών χαρτών έβριθε λαθών και ανακριβειών.


«Με την Αναφορά που κατατέθηκε μεταφέρονται τα αιτήματα αφενός για χορήγηση ικανής παράτασης, εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας – και άρα πλέον της πρόσφατα δοθείσας ως την 31η Ιουλίου – για την υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφετέρου την ανάληψη από το Υπουργείο κάθε επιπλέον κόστους απαραίτητου για τη ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανάρτησης των δασικών χαρτών”, καταλήγει ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Πηγή: ertnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ