Δευτέρα 04.12.2023

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ: Πρόσκληση σε ψυχολόγους για αξιολόγηση

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους, ως μέλη της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης των δικαιούχων

Την ενίσχυση του θεσμού του Προσωπικού Βοηθού για Ατομα με Αναπηρία, προωθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, μετά την υλοποίηση της Β’ Φάσης και την επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Πρόδρομος Πύρρος, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους ψυχολόγους, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους ως μέλη της ειδικής επιτροπής αξιολόγησης των δικαιούχων μέχρι και τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της Β’ Φάσης, οι ωφελούμενοι έφθασαν τους 1.250, αντί για 1.000 όπως προβλεπόταν, χάρη στην αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων.

Πλέον, σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η διαδικασία αξιολόγησης των ωφελούμενων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την ειδική διεπιστημονική επιτροπή.

Σημειώνεται πως η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία» υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης – NextGenerationEU.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ