Παρασκευή 21.06.2024

Προσοχή στις Αντιφατικές Σημάνσεις.

Προς Τμήμα Τροχαίας Χίου:

ttchiou@astynomia.gr

Προσοχή στις Αντιφατικές Σημάνσεις.

Οδός Δημοκρατίας διασταύρωση με οδό Μαρτύρων: Μια πινακίδα Ρ40 που απαγορεύει τη στάση και τη στάθμευση, κρυμμένη μέσα στη φυλλωσιά του πλάτανου (ΦΩΤΟ 1). Στο οδόστρωμα εγκάρσιες ξεβαμμένες κίτρινες διαγραμμίσεις αλλά περιβαλλόμενες από άλλη, μπλε χρώματος! (ΦΩΤΟ 2,3)

Λίγο παραπάνω στην ευθεία του δρόμου, δυο παράλληλες συνεχόμενες διαγραμμίσεις, μπλε και κίτρινη, σε απόσταση 2 μέτρων η μια από την άλλη. (ΦΩΤΟ 4)

Η μια ξεβαμμένη μπλε στο οδόστρωμα, που σημαίνει πως επιτρέπεται η στάθμευση επί πληρωμή όλες τις ώρες του 24ωρου, χωρίς όμως να υπάρχει η πινακίδα Ρ69 που να καθορίζει τις μέρες και ώρες της ελεγχόμενης στάθμευσης!

Η άλλη η κίτρινη διαγράμμιση, παράλληλη της μπλε, εκτείνεται στο ίδιο μήκος με τα ρείθρα στην άκρη του οδοστρώματος βαμμένα κίτρινα, που σημαίνει απαγόρευση στάσης και στάθμευσης.

Τελικά ποια από τις δυο διαγραμμίσεις ισχύει; Η μπλε της ελεγχόμενης άνευ πινακίδας ημερών και ωρών;  Ή μήπως της κίτρινης απαγορευτικής για στάση και στάθμευση;

Γρίφος, σπαζοκεφαλιά!

Μέσα δε στον υπερβολικό ζήλο του, ο απρόσεκτος και μη παρατηρητικός Αρχιφύλακας κ. Π… βεβαιώνει την με αριθμό 950200126390 πράξη (PDF 5), γράφοντας ανακριβώς και αναληθώς «παράβαση πινακίδας Ρ69 χωρίς κάρτα». Πινακίδας όμως ανύπαρκτης και αόρατης! Δεν παρατήρησε ούτε τις αντιφατικές παράλληλες σημάνσεις στο οδόστρωμα, την μπλε και την κίτρινη που η μια αναιρεί την άλλη!

«Ου περί χρημάτων ο λόγος αλλά περί αρετής» δικαιοσύνης και ηθικής τάξης να προσθέσω εγώ. (PDF 6)

Μήπως θα ήταν προτιμότερο προτού γράψει με τη πένα, να την βουτούσε πρώτα στο μυαλό και ύστερα να την ακουμπούσε στο χαρτί; Δεν παραχωρώ σε κανέναν απολύτως το δικαίωμα να εμπαίζει την αξιοπρέπεια και νοημοσύνη μου, ούτε άδικα και αδικαιολόγητα να αναστατώνει τη φιλήσυχη και ήρεμη ζωή μου, χωρίς από μέρους μου να προκαλώ ή να δείχνω με λόγια και πράξεις, παραβατικότητα.

Μήπως επιβάλλεται να καθίσουν κάποιοι ξανά στα θρανία για εμπέδωση και επιμόρφωση του έργου που τους ανέθεσε η υπηρεσία τους;

Ένα κουκουτσάκι μυαλό χρειάζεται και προ πάντων συνεννόηση με τον Δήμο Χίου για αποκατάσταση των λανθασμένων και αντιφατικών διαγραμμίσεων και σημάνσεων.

«Ευρωπαϊκή» Χίος 15/9/2023

Σταμάτης Κουτσοδόντης

Κοινοποίηση:

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

minister@yptp.gr

Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

kepik@astynomia.gr

Δ/νση Τροχαίας Αστυνόμευσης

trafficpolice.div@astynomia.gr

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου

gadpvaigaiou@hellenicpolice.gr

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΙΟΥ

 

 

adchiou@astynomia.gr

5 Βεβ. Παράβασης 6 Απόδειξη πληρωμής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ