«Η Δύση, χτυπώντας τους χτες στην πλάτη και στέλνοντάς τους στην Ανατολία, υποκινεί και σήμερα τους Έλληνες εναντίον της Τουρκίας. Η Δύση που παρουσιάζει τα αρμενικά ψέματα στα κοινοβούλιά τους ως «γενοκτονία», αγνοεί τις αρμενικές και ελληνικές φρικαλεότητες στην ιστορία» αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah.

Κατά το δημοσίευμα, εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους την περίοδο που ξεκίνησε η εξέγερση στον Μοριά «και κράτησε μέχρι το 1922, όταν οι Έλληνες ξεχύθηκαν στη θάλασσα» καταλήγει.

«Σε 101 χρόνια, από την εξέγερση των Ελλήνων του 1821 στην Πελοπόννησο έως το 1922, όταν οι Έλληνες έπεσαν στη θάλασσα στις 9 Σεπτεμβρίου, Τούρκοι και Μουσουλμάνοι υπέφεραν πολύ. Ανυπεράσπιστοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν, γυναίκες βιάστηκαν. Και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έπρεπε να εκδιωχθούν από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τον Αμερικανό καθηγητή ιστορίας Τζάστιν ΜακΚάρθι, 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι σκοτώθηκαν στα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Ανατολία» αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.

Σε άλλο σημείωμα αναφέρει ότι «την περίοδο «1914-1921, 1 εκατομμύριο 190 χιλιάδες ζωές χάθηκαν στην Ανατολική Ανατολία, 900 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Ακόμη την περίοδο, 1914-1921, 410.000 μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους στον Καύκασο, 270 χιλιάδες άνθρωποι μετανάστευσαν. Μεταξύ 1914 και 1922, 1 εκατομμύριο 250 χιλιάδες ζωές χάθηκαν στη Δυτική Ανατολία και 1 εκατομμύριο 200 χιλιάδες άνθρωποι χρειάστηκε να μεταναστεύσουν σε άλλα μέρη της Ανατολίας.

Όταν τελείωσαν οι πόλεμοι, οι μουσουλμανικές κοινότητες που ζούσαν σε μια περιοχή τόσο μεγάλη όσο ολόκληρη η Δυτική Ευρώπη είχαν αραιωθεί ή εξοντωθεί πολύ» συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Επίσης, στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για «αρμενικές συμμορίες που κατέσφαξαν τον μουσουλμανικό πληθυσμό με απάνθρωπα βασανιστήρια» αλλά και την αντίσταση κατά των ελληνικών δυνάμεων:

«Αν και ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης Tunç Soyer και οι υποστηρικτές του CHP φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίζουν τον Οθωμανό σουλτάνο προδότη αγνοώντας την ελληνική κατοχή, οι σελίδες της ιστορίας αποκαλύπτουν τα γεγονότα με όλη τους τη γύμνια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αρχείου, οι ένδοξοι επιτελικοί αξιωματικοί του Οθωμανικού Στρατού οργανώνουν προσωπικά την αντίσταση κατά των ελληνικών δυνάμεων. Ενώ ο ηρωικός μας στρατός υπό την ηγεσία του Ατατούρκ διώχνει τους εισβολείς από την Ανατολία, η Δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία είναι καταφύγιο για τους καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο, ανατέλλει σαν τον ήλιο πάνω από την πολιτική ιστορία του κόσμου» γράφει χαρακτηριστικά.

Πηγή: cnn.gr