Πέμπτη 06.10.2022

Προφυλακιστέος ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός που ασελγούσε σε παιδιά

Ο 62χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από έρευνες των αστυνομικών σε Αθήνα και Καλαμάτα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε σήμερα μετά την απολογία του σε ανακριτή, ο 62χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος είχε συμμετάσχει κατά καιρούς και σε τηλεοπτικές εκπομπές περιφερειακών σταθμών.

Ο 62χρονος, είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από έρευνες των αστυνομικών σε Αθήνα και Καλαμάτα. Είχε προηγηθεί καταγγελία γυναίκας, η οποία υποστήριξε ότι συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν δικές της φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων.

Οι αρχές στο σπίτι του 62χρονου, εντόπισαν και κατέσχεσαν φορητό σκληρό δίσκο με πλήθος οπτικοαστικού υλικού ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 ψηφιακούς δίσκους (CD), 7 φορητούς σκληρούς δίσκους, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης «usb» και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ