Δευτέρα 20.09.2021

Πρεμιέρα για το νέο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ: Αναβαθμίζεται το 1555

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει σήμερα το νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης που φιλοδοξεί να βάλει… τέλος τόσο στα «σπασμένα» όσο και στα κατεβασμένα τηλέφωνα. Το υπερταμείο ασφάλισης αναβαθμίζει πλήρως το υφιστάμενο τετραψήφιο 1555, ενισχύοντας το με προσωπικό του ιδιωτικού τομέα το οποίο διαθέτει εμπειρία στο σκέλος της εξυπηρέτησης.

Ωστόσο, ενεργός παραμένει και ο ρόλος του μόνιμου προσωπικού του ΕΦΚΑ, καθώς δημιουργείται για πρώτη φορά ειδική ομάδα back office, η οποία η οποία θα λειτουργεί ως δεξαμενή εκκρεμών αιτημάτων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Πρακτικά, θα δέχεται όλα τα εκκρεμή ερωτήματα, θα «τρέχει» με τις υπηρεσίες του υπερταμείου για να αντλήσει τις απαιτούμενες πληροφορίες και στη συνέχεια θα επικοινωνεί με τον πολίτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την εξέλιξη της υπόθεσης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κλήσεις που θα πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι θα είναι δωρεάν, ενώ σε πρώτη φάση το τηλεφωνικό κέντρο δεν θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους. Ωστόσο, στόχος της διοίκησης του ταμείου είναι μέχρι τον Σεπτέμβρη το τηλεφωνικό κέντρο να δίνει απαντήσεις σε οτιδήποτε αφορά τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προς τους ασφαλισμένους.

Όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το powergame.gr, στο «λυσάρι» των υπαλλήλων θα υπάρχουν συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά, εργασιακά θέματα και γενικά ό,τι αφορά σε εργοδότες, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. Κατ’ επέκταση τα στελέχη του τηλεφωνικού κέντρου θα απαντούν σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων που αφορά οτιδήποτε αφορά το υπουργείο Εργασίας και τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς. Εισφορές, συντάξεις, παροχές, οφειλές, μητρώα, οργανωτικά ζητήματα, διευθύνσεις και πολλά άλλα.

Υψηλόβαθμα στελέχη επισημαίνουν στο powergame.gr ότι το νέο τηλεφωνικό κέντρο θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται σε ημερήσια βάση περίπου 25.000 κλήσεις. Τονίζουν δε, ότι σε συνδυασμό με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται και το My EFKA Live το υπερταμείο ασφάλισης μπαίνει με ταχύτητα στη νέα ψηφιακή εποχή, αφήνοντας οριστικά πίσω την γραφειοκρατία που ταλάνιζε το σύνολο των πολιτών για δεκαετίες.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας: www.powergame.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ