Τετάρτη 07.06.2023

Predator και μέσα στο παραβάν

Σάκης Μουμτζής

Προχθές στην εκπομπή των κυρίων Καμπουράκη και Στάθη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο Α. Τσίπρας δικαιολογώντας τη δημοσκοπική υστέρηση του κόμματος του την απέδωσε στο predator. Μα τι σχέση μπορεί να έχει το predator με τις δημοσκοπήσεις; Θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης. Για τον Α. Τσίπρα έχει και παραέχει.

Οι ερωτώμενοι από τους δημοσκόπους δεν δηλώνουν πως προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί φοβούνται το σύστημα παρακολούθησης predator το οποίο έχει στην κατοχή της η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Έτσι, θα πληροφορηθεί τι θέλουν να ψηφίσουν και θα τους κυνηγήσει. Μπορεί, μάλιστα, να ειδοποιήσει τα αφεντικά τους, αν είναι υπάλληλοι, και να κινδυνεύσουν με απόλυση, όπως υποστήριξε ο Α. Τσίπρας.

Έχει μεγάλη πλάκα αν βλέπατε την έκφραση του προσώπου των κυρίων Καμπουράκη και Στάθη, όταν άκουγαν αυτές τις πρωτοφανείς ανοησίες. Οι άνθρωποι δεν πίστευαν στα αυτιά τους, ακούγοντας τα όσα έλεγε ο Α. Τσίπρας. Κι όμως τα είπε!

Προφανώς ο Α. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί έναν από τους θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ως εκ τούτου θα πρέπει να είναι προσεκτικός σε αυτά που ισχυρίζεται, γιατί σε τελική ανάλυση η γελοιοποίησή του αποτελεί και γελοιοποίηση ενός θεσμού.

Αν θα ήθελε να αιτιολογήσει το γεγονός πως το κόμμα του υπολείπεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις της Νέας Δημοκρατίας, δώδεκα ημέρες πριν από τις εκλογές, θα μπορούσε να ισχυριστεί πως οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ για διάφορους λόγους υποεκπροσωπούνται στο δείγμα ή πως οι μετρήσεις αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής και μέχρι τις εκλογές αυτή η εικόνα θα αλλάξει. Θα μπορούσε ακόμα να επικαλεστεί και το λεγόμενο στατιστικό λάθος που είναι το 3%.

Να πει κάτι, τέλος πάντων, που να διασώζει την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα την δική του και του θεσμού που εκπροσωπεί. Αμετανόητος, όμως, πιστός στο αξίωμα όσο πιο χοντροκομμένο ένα ψέμα τόσο πιο πιστευτό, απευθύνεται σε ένα ακροατήριο φανατισμένων ανθρώπων που θα πιστέψουν ο,τιδήποτε θα δικαιολογεί την επερχόμενη ήττα. Ακόμα και το πιο εξωφρενικό, όπως αυτό με το predator.

Ένα είναι σίγουρο. Ο Α. Τσίπρας στήνει το αφήγημά του για να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Όπως αμφισβητεί την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων, έτσι θα αμφισβητήσει και το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Είναι ικανός να ισχυριστεί πως το σύστημα predator παρακολουθεί και τα εκλογικά κέντρα, μπαίνει μέσα στο παραβάν και βλέπει τι ψηφίζει ο κάθε ψηφοφόρος. Και αλίμονο σε αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ! Η χούντα Κούλη είναι ικανή για όλα.

Πάντως αν δεν το έχει σκεφτεί ακόμα, τού δίνω εγώ την ιδέα.

Πηγή: Liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ