Τετάρτη 04.08.2021

Πώς η ευελιξία αποτελεί τώρα το «κλειδί» για μια πιο άνετη και ασφαλέστερη καθημερινότητα

oikog

Αν υπάρχουν δύο λέξεις οι οποίες ακούστηκαν, αναδείχθηκαν και κυριάρχησαν στις συζητήσεις μας περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες τον τελευταίο χρόνο, αυτές είναι αναμφίβολα η ασφάλεια και η ευελιξία.

Ουσιαστικά, η νέα πραγματικότητα μας ώθησε στο να αναζητήσουμε ευέλικτες λύσεις, προκειμένου να κάνουμε πιο εύκολη την καθημερινότητά μας και να συνεχίσουμε να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας, υπό τα νέα δεδομένα στη ζωή μας. Όσο για την ασφάλεια, αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία διαμορφώσαμε τη ζωή μας, από το ξέσπασμα της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η ευελιξία και η ασφάλεια θα αποτελέσουν τις βασικές παραμέτρους, πάνω στις οποίες θα βασιστεί η καθημερινότητά μας και στη μετά Covid-19 εποχή, με τον όρο «flexibility» να συνιστά ήδη βασικό ζητούμενο σε ό,τι αφορά σε μία σειρά από σημαντικούς τομείς της ζωής μας.

Δημιουργώντας για εμάς μία πιο ευέλικτη και ασφαλέστερη καθημερινότητα

Από τα ταξίδια μέχρι την εργασία μας και από τον τρόπο που πραγματοποιούμε τις αγορές μας μέχρι το πώς φροντίζουμε για τις επενδύσεις, το μέλλον, την ασφάλεια και φυσικά, την υγεία μας. Αν υπάρχει κάτι που όλοι μας έχουμε ανάγκη στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, αυτό είναι περισσότερη ευελιξία. Διότι, όπως όλα δείχνουν, αυτή είναι η λέξη-«κλειδί» που ανοίγει τις «πόρτες» για μία πιο άνετη καθημερινότητα.

Σε μία συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή, λοιπόν, και έπειτα από τα νέα δεδομένα που έφεραν τα πάνω-κάτω στον τρόπο ζωής μας, η ανάγκη για ευελιξία φαίνεται πως θα γίνεται ακόμη πιο έντονη και ήδη, υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλοι μας, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουμε αρχίζει να γινόμαστε πιο ευέλικτοι και κυρίως, να αποζητούμε περισσότερο flexible λύσεις, σε κάθε τομέα που μας αφορά.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός ότι η έννοια «Flexication» -δηλαδή η ευελιξία στις διακοπές- αποτελεί πλέον την κυρίαρχη τάση στα ταξίδια. Το ίδιο και η ανάγκη για «flexi bookings», μιας και με την αβεβαιότητα για τα ταξίδια εκτός συνόρων να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, κάθε ταξιδιώτης σήμερα θέλει να γνωρίζει πως δεν θα χάσει τα χρήματά του σε περίπτωση που χρειαστεί να ακυρώσει το ταξίδι του ή να αλλάξει ημερομηνίες.

Πολλοί είναι, βέβαια, εκείνοι οι οποίοι επενδύουν πλέον περισσότερο στα οδικά ταξίδια και τις οδικές μετακινήσεις γενικότερα, επιλέγοντας και σε αυτή την περίπτωση την ασφάλεια της ευελιξίας. Αυτό σημαίνει πως την περίοδο που διανύουμε, πολλοί αποζητούν ευέλικτες λύσεις για την ασφάλιση των οχημάτων τους, διαλέγοντας flexible προγράμματα ασφάλισης, τόσο ως προς τη διάρκεια, όσο και το κόστος και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους, με το Auto Protect της Εθνικής Ασφαλιστικής να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, σε ό,τι αφορά στη χώρα μας συγκεκριμένα.

Από το Flexication στις ευέλικτες λύσεις για το σπίτι και την εργασία μας

Πράγματι, η ευελιξία στις πτήσεις, τη διαμονή και τις οδικές μετακινήσεις μας γενικότερα, αποτελεί τον «κανόνα» στα ταξίδια το 2021. Δεν είναι όμως, η μόνο ευέλικτη λύση την οποία αποζητούμε.

Διότι οι νέες συνθήκες στη ζωή μας, δημιούργησαν νέα δεδομένα, τα οποία μας έκαναν να αντιληφθούμε τη σημασία του να νιώθουμε κάθε στιγμή ασφαλείς, ανεξαρτήτως συνθηκών και κυρίως, να επενδύσουμε στους πολυτιμότερους χώρους μας, δηλαδή τα σπίτια μας. Έτσι, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι αποζητούν περισσότερη ευελιξία και για την ασφάλιση του σπιτιού τους, επιλέγοντας τα ευέλικτα και καινοτόμα Full Home προγράμματα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους εν γένει. Με λίγα λόγια, στρέφονται σε λύσεις ασφάλισης που τους επιτρέπουν να επιλέγουν καλύψεις που επιθυμούν, με εξαιρετικά προσιτό κόστος.

Η ευελιξία αποτελεί, λοιπόν, το «κλειδί» για μία περισσότερο άνετη και σε πολλές περιπτώσεις ασφαλέστερη καθημερινότητα, την περίοδο που διανύουμε. Και όπως όλα δείχνουν, αυτή η τάση θα συνεχίζει να κυριαρχεί στη ζωή μας και τα επόμενα χρόνια, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για μία ζωή με λιγότερους περιορισμούς, που θα βασίζεται στις δικές μας ανάγκες και τις προσωπικές μας επιθυμίες. Είτε πρόκειται για το σπίτι, είτε για την υγεία μας ή ακόμη και για τα ταξίδια και την εργασία μας, το σίγουρο είναι πως ευελιξία και ασφάλεια πηγαίνουν πλέον μαζί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ