Δευτέρα 15.07.2024

Πόλεμος μεταξύ Ίλον Μασκ και Apple

Έξαλλος ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας μετά την ανακοίνωση της Apple πως θα ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη στο νέο λογισμικό iOS 18. Γιατί όμως;

Κάτι που δεν ευχαρίστησε καθόλου τον Ίλον Μασκ ο οποίος απείλησε δημόσια την αμερικανική εταιρεία τεχνολογιών, σχολιάζοντας σε tweet του CEO της, Τιμ Κουκ.

Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης της Tesla απειλεί ότι θα αποκλείσει από τις εταιρείες του όλες τις συσκευές της Apple, θεωρώντας ότι «παραβιάζετε με απαράδεκτο τρόπο τα συστήματα ασφαλείας».

Μερικοί έσπευσαν να υπερασπιστούν τον αμερικανικό κολοσσό τεχνολογιών, με έναν εξ αυτών μάλιστα να είναι ο ιδιοκτήτης του Teslascope.

Κοιτώντας και το παρελθόν, ο Ίλον Μασκ έχει παρουσιαστεί εξαιρετικά επικριτικός τόσο με την OpenAI, όσο και με την Apple. Την πρώτη μάλιστα, την είχε μηνύσει, διότι θεωρούσε ότι «θέτει σε προτεραιότητα τα κέρδη και όχι την ασφάλεια».

Για όσους μπορεί να απορούν με την όλη επιθετική συμπεριφορά του Μασκ, υπενθυμίζουμε ότι είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης της xAI, η οποία εξέλιξε το Grok (δημιουργικό chatbot τεχνητής νοημοσύνης) και ο άμεσος ανταγωνισμός είναι το ChatGPT.

Συνεπώς, είναι λογικό να ενοχλείται έντονα βλέποντας τον ανταγωνισμό να κλείνει συνεργασίες που πιθανώς να τον βλάψουν άμεσα.

Με τις φήμες να μιλούν για λανσάρισμα smartphone από την Tesla ή την (αμφότερες ανήκουν στον Μασκ), δεν αποκλείεται να κρύβονται από πίσω ακόμα περισσότερα συμφέροντα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ