Παρασκευή 29.09.2023

Πολεμική Αεροπορία: Δύο C-130 Hercules στο δυναμικό της – Δείτε φωτογραφίες

Ένα αξιόπιστο αεροσκάφος πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιείται από αεροπορίες σε όλο τον κόσμο – Ποια τα χαρακτηριστικά του

c130-hercules_mak
Με δύο σύγχρονα μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 πρόκειται να ενισχύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία το οπλοστάσιό της από το πλεόνασμα του αμερικανικού στρατού.

Τα αεροσκάφη είναι νεότερης γενιάς από τα μεταγωγικά που υπηρετούν στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

USAF Lockheed C-130J Hercules AMAZING! Close-up Takeoff!

Αεροπορίες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα C-130 σε πολεμικούς ρόλους και σε καιρό ειρήνης σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις παροχής βοηθείας και επιχειρήσεις διάσωσης.

Το C-130 Hercules που κατασκευάζεται από την Lockheed Martin είναι τετρακινητήριο αεροσκάφος μεταφοράς πολλαπλών ρόλων. Παρουσιάστηκε το 1956 και παραμένει σε υπηρεσία μέχρι και σήμερα, με πολλές εκδοχές και αναβαθμίσεις.

Epic RAF C-130J Hercules sad Farewell   The Mach Loop Low Level Flying 4k

Γνωστό για την ευελιξία του, μπορεί να λειτουργεί σε ακραίες συνθήκες και σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, από αεροδρόμια μικρού μεγέθους, ακόμη και σε χωμάτινους διαδρόμους ή και από τον πάγο, μέσα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Το C-130 έχει τέσσερις κινητήρες turboprop τύπου Allison T56-A-15, οι οποίοι παρέχουν ισχύ και αξιοπιστία. Εχει μήκος περίπου 29,8 μέτρα, πλάτος (με τα φτερά) 40,4 μέτρα και ύψος 11,7 μέτρα.

Μπορεί να μεταφέρει περίπου 19 τόνους φορτίου ή 92 στρατιώτες ή 64 αλεξιπτωτιστές ή 74 φορείς επιζώντων.

Η ταχύτητα είναι μάλλον χαμηλή, όπως και σε άλλα μεταγωγικά και φτάνει τα 670 χλμ/ώρα με μέγιστη εμβέλεια περίπου 4.000 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ