Τετάρτη 22.05.2024

Περιγέλαστη Αριστερά

Πάνος Αμυράς

Ο Κασσελάκης δεν αντιλαμβάνεται ότι το χειρότερο για έναν πολιτικό δεν είναι να τον βρίζουν, αλλά να γελούν με τα καμώματά του

 

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρίσκονται στα πρόθυρα εγκεφαλικών επεισοδίων με αυτά που ακούν καθημερινώς από τον πρόεδρό τους.

Το σύνθημα «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» το ασπάσθηκε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ο Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες μετά τη δημόσια εξομολόγησή του, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ότι όταν βαπτίσθηκε στην κολυμβήθρα σχηματίσθηκε σαν από θαύμα ένας σταυρός από το λάδι.

«Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά τελειώνει εδώ», δήλωσε ο Κασσελάκης, θέλοντας τα σπάσει το «μονοπώλιο» της συγκεκριμένης «αγοράς». Προσέθεσε και μία «αριστερή» κορόνα περί «διαχωρισμού κράτους και Εκκλησίας» και νόμισε ότι «ξεμπέρδεψε», όταν στα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο μοναδικός διαχωρισμός ήταν η απόλυση του Νίκου Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας κατ’ απαίτηση της Ιεράς Συνόδου.

Ταυτόχρονα, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά με συνεντεύξεις της διαβεβαίωνε τους πάντες ότι δεν υπάρχει θέμα με την υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα σατράπηδων, λίγη ώρα αργότερα το κόμμα υπό το βάρος αφόρητων πιέσεων από την κοινή γνώμη, αλλά και συνυποψηφίους υποχρεώθηκε να τον αποσύρει από το ευρωψηφοδέλτιο.

Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα. Ο Κασσελάκης λειτουργεί ως παρουσιαστής σε ριάλιτι περιφέροντας την οίησή του στις τηλεοπτικές κάμερες χωρίς την παραμικρή ουσία.

Πρόκειται για τον πολιτικό αρχηγό που ζήτησε να διενεργηθούν εθνικές εκλογές ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές για να «ζυγισθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα πρωινάδικα μπορεί να είναι χρήσιμος καλεσμένος, όμως από σοβαρότητα μηδέν.

Το «θαύμα» με το σταυρό στο λάδι που αποκάλυψε ο Κασσελάκης έγινε αντικείμενο «τρολαρίσματος» από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Ανδρουλάκης είπε στο Κontra ότι στη δική του βάπτιση σχηματίσθηκε ο μισός ήλιος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε πράσινο χρώμα επειδή ήταν αγουρέλαιο, ενώ ο Κουτσούμπας του ΚΚΕ αναρωτήθηκε γιατί δεν εμφανίσθηκε το σφυροδρέπανο. Τα πυρά συνεχίσθηκαν και εκ των έσω, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣYΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε σοκαριστική τη δήλωση περί θαύματος και έπεται συνέχεια.

Το χειρότερο για έναν πολιτικό δεν είναι να τον υβρίζουν, αλλά να γελούν μαζί του, όπως έλεγαν οι παλαιοί κοινοβουλευτικοί άνδρες. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ καθύβριζαν τον Μητσοτάκη σε καθημερινή βάση, πιστεύοντας ότι έτσι θα τον φθείρουν και η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 41%.

Τώρα, ο Κασσελάκης έχει φτάσει στο σημείο όπου κανείς δεν τον λαμβάνει σοβαρά υπόψη, τα καμώματά του παραπέμπουν σε έναν εκπρόσωπο των «σελέμπριτις» και όχι σε έναν πολιτικό που μπορεί να εμπνεύσει τους πολίτες.

Αλήθεια όμως, πού είναι οι αριστεροί της Κουμουνδούρου, που δεν σήκωναν μύγα στο ιδεολογικό τους σπαθί και τώρα σιωπηλοί παρακολουθούν τον αρχηγό τους να μιλά για τη δική του «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια», να χαρακτηρίζει ιερή συμμαχία το ΝΑΤΟ, να μοιράζεται τα προσωπικά του «θαύματα» και να ακκίζεται στις εκπομπές lifestyle;

Γελούν και αυτοί με τον αρχηγό τους ή απλώς τραβάνε τα μαλλιά τους;

πηγή Ε.Τ.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ