Πέμπτη 09.02.2023

Πελέ: Σάλος με τις φωτογραφίες πάνω από το φέρετρο – Η σέλφι του Ινφαντίνο και η… χαρά της κόρης του

Το αφεντικό της FIFA δεν έχασε την ευκαιρία να απαθανατίσει την παρουσία του – Η οικογενειακή φωτογραφία λίγες ώρες πριν την κηδεία

Κάθε άλλο παρά «θλιβερή στιγμή» όπως την αποκάλεσε το αφεντικό της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο φέρεται ότι αποτέλεσε για ορισμένους – και για τον ίδιο- το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για την αναντιστοιχία της περίστασης με τα χαμόγελα, τις σέλφι και τις οικογενειακές φωτογραφίες.

Χιλιάδες κόσμου προσήλθαν στο γήπεδο για να απευθύνουν τον τελευταίο χαιρετισμό στον θρυλικό ποδοσφαιριστή, λίγες ώρες πριν την κηδεία του, κι ενώ ο θάνατός του έχει προκαλέσει συγκίνηση στην παγκόσμια κοινότητα.

Ωστόσο υπήρξαν και ορισμένοι που μπέρδεψαν το λαϊκό προσκύνημα με γιορτή, μην κρύβοντας τον ενθουσιασμό τους για την ευκαιρία που είχαν να έχουν προνομιακό ρόλο στον αποχαιρετισμό του Πελέ.

Στο κέντρο του γηπέδου, που τοποθετήθηκε η σορός του Πελέ βρέθηκε η οικογένειά του. Εκεί βρισκόταν ο γιος του Εντίνιο, πρώην τερματοφύλακας της Σάντος και οι δύο κόρες του. Η οικογένεια αποφάσισε να βγάλει μία αναμνηστική φωτογραφία από το γεγονός.

pele_kideia2Η οικογενειακή φωτογραφία της οικογένειας του Πελέ – Πηγή φωτογραφίας AFP
Χαμογελαστή φέρεται και η κόρη του Πελέ, προκαλώντας αντιδράσεις για τη στάση της.
pele_kideia1Φωτογραφία δείχνει την κόρη του Πελέ χαμογελαστή και σε μάλλον χαλαρή διάθεση

Η σέλφι του Ινφαντίνο

Ο πρόεδρος της FIFA φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες να βγάζει σέλφι με το κινητό του, μαζί με άτομα που βρισκόταν γύρω από το φέρετρο.

pele_kideiaΟ Τζιάνι Ινφαντίνο αποφάσισε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για μία σέλφι με τους συγγενείς πάνω από το φέρετρο του θρυλικού ποδοσφαιριστή

«Αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση, γιατί ο Πελέ είναι ένα σύμβολο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν τον είδα να παίζει, αλλά όλος ο κόσμος ξέρει ποιος το έκανε. Η FIFA και όλες οι Συνομοσπονδίες θα του αποτίσουν φόρο τιμής με ενός λεπτού σιγή στους αγώνες. Πιο σημαντική πράξη θα είναι να ζητήσουμε από τα 211 μέλη της FIFA να ονομάσουν ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ, ώστε σε 30, 40, 50 χρόνια όλοι να γνωρίζουν ακόμα τη σημασία του, γιατί είναι αιώνιος. Η FIFA σίγουρα θα τιμήσει τον “βασιλιά” όπως του αξίζει», είπε.

Σε μια άλλη φωτογραφία πάντως, φαίνεται να ακούει με χαμόγελο τη σύζυγο του Πελέ, η οποία δείχνει συντετριμμένη.

pele_kideia3Το αφεντικό της FIFA προκάλεσε αντιδράσεις για την έλλειψη ενσυναίσθηση, μιλώντας στη σύζυγο του Πελέ

Πηγή: Protothema

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ