Οι πέντε εργάτες, σε περίπτωση που είναι νόμιμοι και δεν υπάρχει παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, θα αφεθούν ελεύθεροι, αλλά, προς το παρόν, βρίσκονται υπό κράτηση.

pasalimani_tragodia_16_4_2024_2_

 Από την κατάρρευση του κτιρίου έχασε τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός, που υπηρέτησε και στην ασφάλεια του Γ. Θεοδωρικάκου, ενώ τραυματίστηκαν άλλα τρία άτομα, τα οποία νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένεται να καταθέσουν κι αυτά για όσα έγιναν σήμερα το πρωί.

pasalimani_tragodia3

Διαβάστε επίσης: Πασαλιμάνι: “Καταπλακώθηκε από τα μπάζα” – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 31χρονο αστυνομικό που σκοτώθηκε από την κατάρρευση του κτηρίου

Ο αστυνομικός πήγε να συμπληρώσει το μεροκάματο και έχασε τη ζωή του

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, στην οδό Νεωρίων, στον Πειραιά.

Ο αστυνομικός, που γνώριζε προσωπικά τον εργολάβο, έκανε μεροκάματα μαζί του για να συμπληρώσει χρήματα. Μάλιστα, είχε λάβει αιμοδοτική άδεια, γιατί είχε δώσει αίμα, και πήγε να εργαστεί στο κτίριο.

pasalimani_tragodia_16_4_2024_1_

Μώραλης: «Υπήρχε άδεια για μικρής κλίμακας εργασία»

Μιλώντας στον Alpha για την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ανέφερε πως υπήρχε άδεια εργασίας «μικρής κλίμακας» και εξέφρασε τη θλίψη του για τον χαμό του αστυνομικού, αλλά και την απορία του για το τι ακριβώς έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών.

«Είχε άδεια μικρών εργασιών, μικρής κλίμακας. Τώρα τι παρεμβάσεις έγιναν εδώ… Είναι τραγικό, σαν χάρτινο να ήταν το κτίριο. Δεν μπορεί ένα κτίριο να έπεσε από απλές εργασίες. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόχειρες προσεγγίσεις. Πρέπει να γίνει ανάκριση και έρευνα» τόνισε ο κ. Μώραλης, ο οποίος πήγε στο σημείο του δυστυχήματος.

Πηγή: Parapolitika.gr