Σάββατο 30.09.2023

Παύλος Γλίξμπουργκ: Επιτήδειοι δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ στο Facebook και πωλούσαν κάρτα μέλους της βασιλικής οικογένειας που κόστιζε μέχρι και 1.200 ευρώ

Στέλνουν προσωπικά μηνύματα

Οικονομικά οφέλη και προνόμοια υπόσχονται επιτήδειοι στο όνομα του πρωτότοκου γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλου, μέσω ενός ψεύτικου προφίλ στο Facebook που έχουν δημιουργήσει από τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Μέγκος (συγγραφέας και φίλος της οικογένειας), οι διαχειριστές της παραπλανητικής σελίδας «Hrh Crown Prince Pavlos» στέλνουν προσωπικά μηνύματα σε όσους αναζητούν το προφίλ του Παύλου.

Το καλωσόρισμα

Στο μήνυμα, το οποίο είναι γραμμένο σε αρκετές γλώσσες, εμφανίζεται μία από τους διαχειριστές της σελίδας με το όνομα Elizabeth Gamero, η οποία, αφού πρώτα σε καλωσορίσει στη σελίδα της τέως βασιλικής οικογένειας, στη συνέχεια αναφέρει:

«Καλώς ήρθατε στη βασιλική οικογένεια, έλαβα το email σας και θα ήθελα να συνεργαστείτε μαζί μου, καθώς ξεκινώ τη διαδικασία για την έκδοση μιας βασιλικής οικογενειακής κάρτας για νόμιμο σκοπό, την ασφάλεια του διαδόχου μας Παύλου της Ελλάδας και της Δανίας, καθώς και ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας και ζητάω τη συνδρομή σας.

Αυτή η κάρτα μέλους της βασιλικής οικογένειας θα έχει διάρκεια για 8 χρόνια, ενώ θα μπορείτε να κάνετε αίτηση και για μόνιμη κάρτα από τη στιγμή που το επιθυμείτε. Η κάρτα μέλους της βασιλικής οικογένειας για 8 χρόνια θα σας κοστίσει 600 ευρώ και θα τη λάβετε μέσα σε 48 ώρες. Στην περίπτωση που θέλετε να γίνετε μόνιμο μέλος, τότε αυτό θα σας κοστίσει 1.200 ευρώ.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, όπως επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης, πόλη και χώρα προέλευσης, υπηκοότητα, επάγγελμα».

Στη συνέχεια του μηνύματος οι απατεώνες απαριθμούν ένα προς ένα τα οφέλη που θα έχουν οι κάτοχοι της κάρτας:

«Τα οφέλη ως κάτοχοι της κάρτας μέλους της βασιλικής οικογένειας θα είναι τα εξής:

  • Θα λαμβάνετε κάθε μήνα το ποσό των 500 ευρώ από τη βασιλική οικογένεια της Ελλάδας και της Δανίας, ενώ χρόνο με τον χρόνο το πόσο θα αυξάνεται.
  • Θα σας χορηγηθεί δωρεάν Visa για 5 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Δανίας.
  • Μπορείτε να συναντήσετε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ακόμα και τον βασιλικό διάδοχο, όποτε θέλετε, χωρίς περιορισμούς.
  • Θα μπορείτε επίσης να ζητήσετε οποιαδήποτε βοήθεια από τη βασιλική οικογένεια εάν έχετε προβλήματα και θα μπορείτε να προσκαλέσετε τα μέλη της σε κάποια γιορτή ή συνάντηση».


Μέχρι στιγμής είναι άγνωστος ο αριθμός των μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το ψεύτικο προφίλ, όπως και ο αριθμός των ατόμων που έχουν πειστεί από τους απατεώνες.

Πηγή: Parapolitika.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ